200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (sarısı içine)
1 çay kaşığı karbonat ( üzerine 2-3 damla limon sıkın )
Aldığı kadar un ( eliniz hamuru bıraktımı tamamdır)
İÇİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 orta boy elma ( rendelenmiş )
6 tane incir ( ince doğranmış )
6 kayısı ( incedoğranmış )
Biraz üzüm
Ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı şeker
ÜZERİ İÇİN
Yumurta akı
Fındık kırığı
YAPILIŞI
Hamur malzemelerini un hariç hepsini iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Eliniz hamuru bırakınca un tamamdır. Biraz buzdolabına kaldırın. Antalya sıcak olunca malzemeyi içine koyarken zorlandım.
Hamurunu kızım yaptı.
İçini hazırlayalım, bütün malzemeleri tarif ettiğim. Hepsini karıştırın. Tarçını,şekeri, cevizi ilave edin karıştırın. Tarifte şeker 1 çay bardağı, biraz tatlı oldu yarım ölçü yeterli bence.
Yaptığımız hamurdan biraz alın. Elinizle inceltin içine malzemeden koyup kapatın. Önce yumurta akına
Sonra fındığa batırıp tepsiye dizin.
170 derecede pişirin. ( ben hep alt üst yakarım fırını )
NEFİS BİR KURABİYE OLUYOR AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder