Tariflerde Ara

11 Aralık 2017 Pazartesi

İŞKEMBE ÇORBASI

 MALZEMELER

Yarım kilo işkembe ( hazır temizlenmiş marketlerde satılıyor).
3 yemek kaşığı un.
3 yemek kaşığı süzme yoğurt.
1 yumurta sarısı.
Kemik suyu.
Sarımsak 3 diş.
3 yemek kaşığı sirke.


ÜZERİ İÇİN

2 yemek kaşığı tereyağı 
Kırmızı biber 

YAPILIŞI

Yıkadığınız işkembeyi düdüklü tencerede haşlayalım. 
Diğer taraftan kemik suyumuzu tenceremize alalım.

Haşlanmış olan işkembeyi süzelim. Kendi suyunu atalım.( çorbamız kokmasın)
Küçük küçük doğrayalım, kemik suyunun içine atalım.10 dakika pişsin.
Yoğurtu, unu,yumurta sarısanı iyice çırpalım.kıvamını açalım suyla. Birazda kaynayan çorbanın suyundan katalım. Yavaş yavaş karıştıralım, çorbamız kesilmesin. 

10 dakika daha kaynasın, sarımsağı, iyice ezin. Sirkeyi sarımsakla karıştırın, çorbanın içine salın.
Bir iki taşım kaynasın çorbanın altını kapatın.

Üzerine tereyağı iyice kızarsın,biberini salın ama yanmasın, çorbanın üzerine dökün.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder