Tariflerde Ara

15 Ekim 2014 Çarşamba

Köfteli Patlıcan


                                          

                            Köfteli Patlıcan

Malzemeler

1,5 kilo patlıcan
1 kilo kıyma
1 soğan
1 yumurta
1dilim ıslatılmış ekmek
3 domates
3 biber
Maydanoz
Karabiber 
Kimyon
Tuz
6 diş sarımsak
Kızartmak için yağ
1 kaşık salça

Yapılışı

        Patlıcanı uzun uzun dilimle ve ikiye bölün. 10 dakika tuzlu suya yatırın. Sonra durula, kurulanmış patlıcanı bol yağda kızartın. Kızarmış patlıcanları peçete serilmiş tabağa koyun. 
        Köftesi için; kıymayı, rendelenmiş soğanı, maydanozu, ıslatılmış ekmeği, yumurtayı, karabiberi, kimyonu ve tuzu iyice yoğurun. Uzun köfte yapın ve kızgın yağda kızartın. Fırına gireceği için köfteleri az kızartın. 
        Borcama bir patlıcan bir köfte şeklinde dizin. Üzerine domates ve biberleri dizin. Salçayı 1  su bardağı su ile inceltin. Borcamın üzerine gezdirin. Ve fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

                                               Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder