Köfteli Patlıcan
Malzemeler
1,5 kilo patlıcan
1 kilo kıyma
1 soğan
1 yumurta
1dilim ıslatılmış ekmek
3 domates
3 biber
Maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz
6 diş sarımsak
Kızartmak için yağ
1 kaşık salça
Yapılışı
Patlıcanı uzun uzun dilimle ve ikiye bölün. 10 dakika tuzlu suya yatırın. Sonra durula, kurulanmış patlıcanı bol yağda kızartın. Kızarmış patlıcanları peçete serilmiş tabağa koyun.
Köftesi için; kıymayı, rendelenmiş soğanı, maydanozu, ıslatılmış ekmeği, yumurtayı, karabiberi, kimyonu ve tuzu iyice yoğurun. Uzun köfte yapın ve kızgın yağda kızartın. Fırına gireceği için köfteleri az kızartın.
Borcama bir patlıcan bir köfte şeklinde dizin. Üzerine domates ve biberleri dizin. Salçayı 1 su bardağı su ile inceltin. Borcamın üzerine gezdirin. Ve fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder