Tariflerde Ara

27 Ekim 2014 Pazartesi

Büzgülü Baklava

      

                                 BÜZGÜLÜ    BAKLAVA

Malzemeler

Hamuru  İçin;
1   Çay  bardağı  sıvı  yağ
1   Çay  bardağı  yoğurt
1   Çay  bardağı  süt
1   Paket  kabartma  tozu
1   Çay  kaşığı  tuz
2   Yumurta
1   Tatlı  kaşığı  sirke
1   Tatlı  kaşığı  limon  suyu
Aldığı  kadar  un

İç  Malzemesi İçin;
500 gr   Ceviz

Açmak  İçin;
Buğday  nişastası
Un
 
Şerbeti  için;
6   Su  bardağı  şeker
7   Su  bardağı  su

Üzeri  için;
250gr    Tereyağı
1   Su   Bardağı  sıvı  yağ


YAPILIŞI

Bütün  malzemeleri  iyice  karıştırın.  Yavaş  yavaş  ununu  karıştırın.  Yumuşak  bir  hamur  olacak.  Hamuru  açmak  için   kullanacağınız  tablaya  alın.  Hamuru  yumurta  büyüklüğünde  parçalara  bölün.  Unlu  zeminde  bezeler  yapın.  Hamurları   En  az  iki  saat   dinlendirin.  Üzerine  streç  film çek.  Nişasta  ve  unu  karıştır.  Bezeyi  al  incecik  aç.  Açtığımız  yufkaları  oklavaya  sar.  Oklavanın  üzerindeyken  elimizle  iki  taraftan  büzelim.  Beyaz  kağıtın  üzerine  yavaş  yavaş   geri  
Aç.  Kenarlarını  3  santim  kesip  yufkanın  üzerine  ser.  Döğülmüş  cevizi  serp.
İkinci  yufkayıda  aç,
 onuda  büz  yufkanın  üzerine  ser.  Ceviz  serp,  kağıdın  iki  tarafından  tutup  yuvarlayın.  3  santim  kesip  yağlanmış  tepsiye  sıralayın.  Tepsi  dolunca  erittiğimiz  tere  yağı  ve  sıvı  yağı  sıcak  sıcak  baklavamızın  üzerine  gezdirelim.
180  derecede  pişirelim  .
Şerbetimizi  hazırlayalım  ;   Şekeri  ve  suyumuzu  kaynatalım.  Kaynama  başlayınca  sekiz  dakika  kaynat , bir  tatlı  kaşığı  limon  suyu koy  ocaktan  indir.
Baklava  fırından  çıkar,  beş  dakika  dinlendir.  Üzerine  biraz  dinlenmiş  şerbeti  gezdir.
                                            
                                                     AFİYET  OLSUN!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder