BÜZGÜLÜ BAKLAVA
Malzemeler
Hamuru İçin;
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tuz
2 Yumurta
1 Tatlı kaşığı sirke
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un
İç Malzemesi İçin;
500 gr Ceviz
Açmak İçin;
Buğday nişastası
Un
Şerbeti için;
6 Su bardağı şeker
7 Su bardağı su
Üzeri için;
250gr Tereyağı
1 Su Bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Yavaş yavaş ununu karıştırın. Yumuşak bir hamur olacak. Hamuru açmak için kullanacağınız tablaya alın. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Unlu zeminde bezeler yapın. Hamurları En az iki saat dinlendirin. Üzerine streç film çek. Nişasta ve unu karıştır. Bezeyi al incecik aç. Açtığımız yufkaları oklavaya sar. Oklavanın üzerindeyken elimizle iki taraftan büzelim. Beyaz kağıtın üzerine yavaş yavaş geri
Aç. Kenarlarını 3 santim kesip yufkanın üzerine ser. Döğülmüş cevizi serp.
İkinci yufkayıda aç,
onuda büz yufkanın üzerine ser. Ceviz serp, kağıdın iki tarafından tutup yuvarlayın. 3 santim kesip yağlanmış tepsiye sıralayın. Tepsi dolunca erittiğimiz tere yağı ve sıvı yağı sıcak sıcak baklavamızın üzerine gezdirelim.
onuda büz yufkanın üzerine ser. Ceviz serp, kağıdın iki tarafından tutup yuvarlayın. 3 santim kesip yağlanmış tepsiye sıralayın. Tepsi dolunca erittiğimiz tere yağı ve sıvı yağı sıcak sıcak baklavamızın üzerine gezdirelim.
180 derecede pişirelim .
Şerbetimizi hazırlayalım ; Şekeri ve suyumuzu kaynatalım. Kaynama başlayınca sekiz dakika kaynat , bir tatlı kaşığı limon suyu koy ocaktan indir.
Baklava fırından çıkar, beş dakika dinlendir. Üzerine biraz dinlenmiş şerbeti gezdir.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder