Tariflerde Ara

30 Kasım 2014 Pazar

MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER
 

2   Su  bardağı  kırmızı  mercimek
1   Su  bardağı  ince  bulgur
1   Demet  maydanoz
1   Demet  taze  soğan
2   Tane  taze  biber ( yeşil )
2   Tane  orta  boy  soğan
2   Diş  sarımsak
Pulbiber,  karabiber,  isot.
1   Yemek  kaşığı  domates  salçası.
1   Yemek  kaşığı  biber  salçası.
1   Çay  bardağı  sıvıyağ.
1   Yemek kaşığı  zeytinyağı.
1   Limon  suyu
Tuz  

YAPILIŞI


Mercimekleri  iyice  yıkayın.  Tencereye  mercimekleri  katın.  Üzerini  örtecek  kadar  su  dökün.  Kaynamaya  bırakın.  Suyunu  çekince  ilaveedin.  Suyunu  baştan  az  koyuyoruz,  sonra  ilave  ediyoruz.  Mercimeğimiz  pişince  muhallebi  kıvamında  olacak.  Çok  sulu  olursa  köftelerimiz  yumuşak  olur  istediğimiz  şekli  veremeyiz.  Tencerenin  ateşten  alalım.  İçine  bulgurumuzu  döküp  karıştıralım  kapağını  kapatıp, kabarmasını  bekleyelim.  
Diğertaraftan  soğanları  küçük  küçük  doğrayalım.  Yağımızı  tavamıza  dökelim,  soğanlarımızı  katalım.  Sarımsağımızı  ezip  doğrayalım,  tavamıza  ilave  edelim.  Biberlerimizide  ekleyelim  iyice  pişirelim.  Salçamızı,  pulbiberi,  karabiberi,  tuzumuzu  ekleyip  iyice  pişirelim.(  salça  kokusu  çıksın )
Taze  soğanlarımızı,  maydanozu  incecik  kıyalım.  Limon  suyunu,  isotu,  zeytin  yağını  karıştırıp  bir  kaseye  koyun ( köftelerimizi  sıkarken  elimizi  ıslatacağız ).  Karışımızı  karıştırma  kabına  alalım.  Soğuyunca  içine  soğanlı  harcımızı  dökelim,  iyice  karıştıralım.  Maydanozumuzu,  tazesoğanımızı  ilave  edelim.  Karıştıralım,  elimizi  karıştırdığımız  limonlu  suya  batırıp  şekil  verelim.  Tabağımızın  altına  marulyapraklarını  servis  tabağının  altına  serelim.  Üzerine  sıktığımız  köfteleri  dizelim,  limon  dilimleri  ile  servis  yapalım ( köftenin  içine  asla  limonsuyu  koymayı  yerken üzerine  sıkın) .

     
        AFİYET OLSUN  !





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder