Tariflerde Ara

29 Kasım 2014 Cumartesi

Patatesli Boranı

MALZEMELER

500gr   Patetes
250gr   Süzme yoğurt
Üzerine   İçin  kaymakyağı  veya  tereyağı
3   Diş   Sarımsak

YAPILIŞI

Patatesleri   Haşlayın.  Patatesleri  soyun,  elinize  eldiveni  giyin  patatesleri  ezin.   Püre  gibi  olmayacak,  biraz  içi  taneli  olacak.  Ezdiğimiz  patatesleri  tencereye  koyun.  Üzerine  1  su bardağı  su  dökün,  tuzunu  ayarlayın  yaklaşık  10  dakika  pişirin.   Yoğurtunuzu  su  ile  açın,  sarımsağı  ekleyin,  tuzunu  ayarlayın.  Patetesi  bir kaşık  alın  yoğurda  katın,  sonra  tenceremizin  içine  dökün.  Karıştırın,  servis  tabağına  alın.  Üzerine  yağımızı  kızartalı,  boranımızın  üzerine  gezdirelim.  Bizim  kasabamızda  kaymağı  kızartırı  onu  dökeriz.   Bu  tarif   Isparta'nın  ilçesi  yalvaç  yöresinin.


        AFİYET   OLSUN !

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder