500gr Patetes
250gr Süzme yoğurt
Üzerine İçin kaymakyağı veya tereyağı
3 Diş Sarımsak
YAPILIŞI
Patatesleri Haşlayın. Patatesleri soyun, elinize eldiveni giyin patatesleri ezin. Püre gibi olmayacak, biraz içi taneli olacak. Ezdiğimiz patatesleri tencereye koyun. Üzerine 1 su bardağı su dökün, tuzunu ayarlayın yaklaşık 10 dakika pişirin. Yoğurtunuzu su ile açın, sarımsağı ekleyin, tuzunu ayarlayın. Patetesi bir kaşık alın yoğurda katın, sonra tenceremizin içine dökün. Karıştırın, servis tabağına alın. Üzerine yağımızı kızartalı, boranımızın üzerine gezdirelim. Bizim kasabamızda kaymağı kızartırı onu dökeriz. Bu tarif Isparta'nın ilçesi yalvaç yöresinin.
AFİYET OLSUN !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder