Tariflerde Ara

28 Aralık 2014 Pazar

İNCİRLİ PASTA


 
MALZEMELER

7   Tane  incir (önceden  ıslatın)
4   Tane  yumurta
1   Su  bardağı  şeker
1   Su  bardağı  un
1   Su  bardağı  ceviz  ( döğülmüş)
1   Paket  kabartmatozu
1   Paket  vanilya
  

KREMASI  İÇİN   MALZEMELER

1   Kilo  süt
3   Yemekkaşığı  nişasta
3   Yemekkaşığı  un
5   Yemekkaşığı  şeker
1   Paket  vanilya
1   Paket   Krema
2   Yemekkaşığı  tereyağı
Üzeri  için  antepfıstığı  yada  hindistancevizi

KEKİMİZİ  ISLAMAK  İÇİN  

1,5  subardağı  soğuk  süt,  yarım  su  bardağı  şeker.

YAPILIŞI

Önce  kekini  yapalım.  Buzdolabından  önceden  çıkardığımız  yumurtaları,  kabımıza  kıralım.  Üzerine  şekerimizi  ekleyelim  iyice  çırpalım.( beyazlaşıncaya  kadar ). Unumuzu,  kabartma tozunu,  vanilyamızı  katıp  karıştıralım.  Cevizimizi,  ince  doğradığımız incirimizi  ekleyelim.  Tepsimizi  tereyağı  ile  yağlayalım.  Harcımızı  dökelim.  180 derecede  pişirelim.

Kremamızı  pişirelim.  Sütümüzü  tenceremize  koyalım.  Nişastamızı,  unumuzu,  şekerimizi  ekleyelim.
Karıştıralım  kaynadıktan  sonra  10  dakika  kısık  ayarda  pişirelim,  tereyağımızı  ilave  edelim  eriyince  iyice  karıştıralım.  Ocaktan  alınca  kremasını  ekleyelim.  Arada  karıştıralım  kaymaklanmasın.

Kekimizi  ıslamak  için,  1,5  süt, (  soğuk  olacak )  yarım  subardağı  şekeri  iyice  erit.  Kekimizi  fırından  çıkınca  biraz  soğutun,  üzerine  sütümüzle  ıslayın.  Kremamızı  mikserle  çırpın.  Kekimizin  üzerine  dökün,  üzerine  antepfıstığı  serpin.

AFİYET   OLSUN !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder