Tariflerde Ara

28 Aralık 2014 Pazar

KEREVİZ SALATASI

  MALZEMELERİ

1   Kilo  kereviz
1   Subardağı  ceviz ( döğülmüş  olacak )
1   Kase  süzme  yoğurt
2   Diş  sarımsak
2   Yemekkaşığı  sıvıyağ

YAPILIŞI

Kerevizleri  kabuklarını  soyun,  rendeleyin.(  limonlu  suyun  içine  rendelerseniz  kararmaz )   Tenceremize  sıvıyağımızı  dökün.  Kerevizlerimizi  süzgeçten  süzün,  iyice  sıkın.  Tenceremize  alın  10 dakika  karıştırarak  pişirin.  Soğumaya  bırakın.  Yoğurtumuzun  içine  ezilmiş  sarımsağımızı  katın.  Soğumuş  olan  kerevizlerimize  ekleyip  karıştıralım.  Cevizlerimizide  katalım  karıştıralım,  tuzunu  konrol  edelim,  servis  tabağımıza  alalım.

  AFİYET   OLSUN  !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder