Tariflerde Ara

23 Ağustos 2015 Pazar

AÇMA POĞAÇA

   MALZEMELER

   1   Su  bardağı  yoğurt
   1   Su  bardağı  sıvıyağ
   2  Yumurta  ( akı  hamuruna,  sarısı  üzerine )
   1   Paket  maya  ( yaşmaya )
   1   Yemek  kaşığı  sirke
   2,5  Su  bardağı  süt
   3  Yemek  kaşığı  tozşeker
   1   Yemek  kaşığı  tuz
   Aldığı  kadar  un

    İÇ  MALZEMELER

    500  gr  peynir
    İsterseniz  maydanoz

    Arasını  yağlamak  için  yumuşak  tereyağı  ve  sıvıyağ  karışımı.

   YAPILIŞI

   Bütün  sıvı  malzemeleri  kabın  içinde  karıştırın.  Mayayı  iyice  ezin,  şekeri  ve  tuzuda  katın.  Unu  ekleyin,  yumuşak  bir  hamur  olacak.  Hamur  elinize  yapışmazsa  un  yeterlidir.  Hamuru  30  dakika  mayalandırın.  Üzeri  kapalı  olsun. ( streç film çekin )
   
    Hamurdan  yumurta  büyüklüğünde  bezeler  yapın.  Pasta  tabağı  büyüklüğünde  açın.  Üzerine  yağımızı  sürelim, beş kat yapalım. Yağladığımız  hamuru merdaneyle  açıp  büyütelim. Tekrar yağlayalım.  8  parçaya  bölelim,  küçük  olsun  derseniz  daha fazla  bölebilirsiniz.  Peynirimizi  ucuna  koyalım  kenarını  içe  doğru  kıvıralım,  rulo  yapalım.
    
    Üzerine  yumurta  sarısı  sürelim ( varsa  1 tatlı  kaşığı  pekmez  katın ).  Susam ,  çörekotu  serpin,  yaklaşık  30  dakika  tepside  mayalandırın. Daha güzel oluyor.
   
  Yaklaşık  verdiğim  ölçüden  3  tepsi  çıkıyor.  200  derecede  pişirin.

    AFİYET  OLSUN !
   


1 yorum:

  1. İki kez yaptım, çok güzel oldu, yiyenler de çok beğendi, teşekkürler arkadaşım

    YanıtlaSil