Tariflerde Ara

2 Kasım 2015 Pazartesi

HAVUÇLU KEK

MALZEMELER
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı cevi (döğülmüş)
 1 su bardağı sıvı yağ
 3 yumurta 
 2,5 su bardağı un 
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı silme tarçın

  YAPILIŞI

  Yumurta ve şekeri çırpın ( beyazlaşacak). Sütü ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın. Unukatıp, kabartma tozunu ve vanilyasını katın karıştırın. Cevizi ve havucu katıp, karıştırın. Tarçını ilave edin.

 Kalıbı tereyağı ile yağlayın. un serpin, fazlasını silkin. Malzemeyi dökün yere vurun.
 170 derecede pişirin. Fırından çıkınca ıslak bezin üzerine koyun. 10 dakika beklesin kalıptan çıkarın.
 üzerine pudra şekeri eleyin. Yada krema pişirip dökün.

   AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder