Tariflerde Ara

24 Aralık 2015 Perşembe

ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ

MALZEMELERİ 

1. kilo kereviz
1 çaybardağı zeytinyağı 
1 havuç
1 tane patates 
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 subardağı nohut
1 soğan
1 tatlı kaşığı şeker

 YAPILIŞ

Tencereye zeytinyağı döküyoruz. Soğanı kavurun, arkasından havuçu ekleyin. Salçaları ekleyip,karıştırın. Patatesi ekleyin, damates sosunu katın.( ben domates salçası yerine domates sosu kullanıyorum) 
Bir karıştırıp, suyunu ayarlayın. 1 tatlı kaşığı şeker ilave edin.

Kerevizi önceden,kabuklarını soyun doğrayın. İyice yıkayın, tencereye alın su koyup bir taşım kaynatın.
Süzgeçe alınp suyunu süzün.( süzmezseniz yemeğimiz kokusu ağır olur.)

Suyunu ayarladığımız yemeğimize, süzdüğümüz kerevizimizi katalım. Haşlanmış nohutlular ilave edelim. Pişmeye bırakalım, havuçlar yumuşayınca pişmiştir.

Not: Bütün tencere yemeklerini kısıkta pişirin. Son beş dakika hızlı ayarda pişirin. (yemeğin suyu özleşsin) 

Antalyada kerevizi, kuşbaşı ile pişiriyorlar. Terbiyeli yapıyorlar. Yemek pişince,yumurta sarısı ve bir limon suyuyla çırpın. Yemeğin suyundan alıp terbiyemize katıp, ılıştıralım yavaş yavaş tenceremize katalım. Kısık ayarda bir taşım kaynatıp altını kapatalım. Çok kaynarsa yemeğimiz kesilir.

AFİYET OlSUN !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder