Tariflerde Ara

27 Şubat 2016 Cumartesi

BAL KABAĞI TATLISI

MALZEMELER

1 kilo bal kabağı
2,5 su bardağı şeker (tatlıyı az seviyorsanız 2 bardak şeker kullanın)
5-6 tane karanfil

Üzeri için ceviz, isterseniz tahin.

Kabakları güzelce yıkayın süzün. Üzerine şekeri serpin. Acil pişirmeniz gerekiyorsa,1 çaybardağı su katın. Karanfillide katın. 
200 derece ısıtılmış fırına verin. (Tepsi kenarlı olsun şeker fırını kirletmesin )
Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.(servisten 4 saat önce pişirin tatlısını içine alsın )

Karanfil kabak kokusunu alıyor.
Fırında pişince daha lezzetli.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder