300 gr kuşbaşı et (Eti'mizi yemeğe geçmeden önce yıkayıp haşlayalım. Üzerinin kefini alın.)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük kuru soğan
1 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
1 domates
2 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz isteyen pul biber koyabilir
YAPILIŞI
Fasulyelerimizi haşlayalıp süzelim (çok haşlayamayalım). Güveçte pişeceği için,biraz diri olsun.
Sıvı yağımızı güveçe alalım,iyice ısınınca soğanlarımızı kavuralım. Haşlanmış olan etimizi süzgeçle alalım,güzelce kavuralım.
Salçaları ekleyelim,biraz pul biber atalım,karıştıralım. Tereyağımızı ilave edip karıştıralım.
Etsuyunu yeterli gelmese su ilave edelim.
Fasulyelerimizi ekleyelim, üzerine ince doğranmış biberleri ve domatesi ekleyelim.
Güveçin ağzını kapatalım. Önce hızlı,kaynayınca kısalım. Kontrol edelim pişince alalım.
Güveçte tadı başka oluyor.
AFİYET OLSUN.....!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder