4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
Kabartma tozu, vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı nutelya
1 fincan su
1 paket kakao
ARA KREMASI İÇİN MALZEMELERİ
1 paket kremşanti
1 bardak süt
1 küçük kase marmelat
ÜZERİ İÇİN MALZEMELERİ
1 paket krema
80 gr bitter çıkolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Beyaz çıkolata da kullanabilirsiniz
YAPILIŞI
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
Tereyağını ocağa alın, eriyince içine çıkolatayı katın. Çıkolata eriyince, 1 fincan su katın, altını kapatın.
Yumurtaların içine kakao katın sonra unu, kabartmatozunu,vanilyayı ekleyip karıştırın.
Erittiğimiz çıkolatayıda ilave edip karıştırın.
Fırın tepsisine, yağlı kağıt serin. Hafif yağlayın kek malzemesini dökün.
170derece ayarlanmış fırına verin.
Pişince soğumaya bırakın üzerine bir bez örtün.
ARA KREMASI YAPILIŞI
Kremşantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırpın.
İçine marmelat katın.
Keki ıslatmak için reçelin suyunu sulandırıp kullanabilirsiniz.
Isladığımız kekimizi, kalıplarla kesin.
Arasına hazırladığımız kremamızı üzerine sürün, ikinciyi üzerine koyun.
Hepsini aynı şekilde yapın.
Kremayı ocağa koyun ısınınca alın. Çıkolatayı katın, tereyağında katın karıştırın. Akıcı kıvama gelince pastaların üzerine dökün.
AFİYET OLSUN !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder