1 su bardağı döğülmüş buğday (keşkeklik)
1 kase süzme yoğurt
250gr kuşbaşı
1 Demet pazı
1 çaybardağı nohut
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Dövme buğdayımızı iyice yıkayın. Tencereye alın üzerini aşacak kadar su katın. 20 dakika harlı ateşte kaynatın. Altını kapatın,üzerini örtün sabaha kadar çiçek gibi açar. Çorbada kullanın.
Kuşbaşı eti haşlayın, tenceremize sıvıyağı alalım. Haşladığımız etimizi tencerede bir çevirelim. Et suyunu katalım. Haşladığımız buğdayımızı ilave edelim15 dakika özleşsin. Yoğurtumuzu alalım, yumurtayı,unu iyice karıştıralım. Sıcak su ilave edelim, yoğurtumuzu açalım. Pişen çorbamızın altını kısalım. Terbiyemizi yavaş yavaş salalım,hızlıca karıştıralım. Kaynamaya başlayınca incecik doğradığımız,pazılarımızı salalım.
10 dakika daha kaynasın. İnmesine yakın,tavada tereyağını eritelim. Kırmızı toz biberi katalım. Çorbamızın üzerine dökelim, bir cızlasın. Çorbanın altını yağdan önce kapatın.
Bu çorba çok güzel oluyor. Deneyin, hem de besleyici.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder