Tariflerde Ara

9 Mart 2016 Çarşamba

EKMEK AŞI

MALZEMELERİ

5 tane kuru yufka
250 gr kıyma (yada kavurma )
2 büyük soğan
3 tane yumurta
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık tereyağı.

YAPILIŞI

Kuru yufkaları lokmalık parçalayın. Servis tabağına alın.
Soğanları sıvı yağla kavurun. Kıymayı ekleyin iyice kavurun. Suyu çekince tereyağını ekleyin.
Kavrulmuş olan kıymamıza yumurtaları kıralım,tuzunu ayarlıyalım.
Yumurtalar iyice pişince 1 ,5 bardak su katalım tavamızın kapağını kapatalım. 10 dakika pişsin.
Pişmiş olan harcımızı kuru yufkaların üzerini gezdirelim.

Bu bizim köyümüzde oruçta yapılırdı. Tok tutsun diye sahurda ebem yapardı.
Ben Yalvaç'ın Hüyüklü kasabasındanım.
 

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder