Tariflerde Ara

26 Ağustos 2016 Cuma

BERLİNE

 2 yumurta
100gr erimiş tereyağı (2 yemek kaşığı )
1 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (ılık olacak)
Yarım su bardağı su ( ılık su )
6-6,5 su bardağı un ( kontrollü olarak ilave edin)
Kızartmak için ayçiçek yağı.
İçine koymak için marmelat,ben ergen reçeli kullandım.
Üzerine pudra şekeri.
YAPILIŞI

Sütü,suyu, şekeri, tuzu, tereyağını kaba koyun. Mayayı ilave edin karıştırın.
İyice karıştırın, yumurtayı ilave edip karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyin, yumuşak bir hamur olacak. İyice yoğurun, üzerini kapatın mayalanmaya bırakın. Sıcak ortamda yaklaşık 1 saat yeter. Hamur iki katına çıkacak.

YAPILIŞI

Hamuru ikiye bölün, un serpin hamuru yuvarlayın. 
Merdaneyle açın, yarım santim kalınlığında olacak. Su bardağı ile kesin. Temiz bezin üzerine alın.
Hepsini bitirin, üzerini örtün. Yaklaşık 1 saat kalsın.
Yağı tencereye alın, orta ateşte ısıtın. (Yüksek olmasın içi çekmez )
Beklemiş hamurları birer birer yağa salın kızartın.
Tepsiye peçete serin, fazla yağı çeksin.

Kızarmış hamurlarımızın içine, reçel koyun. 
Üzerine pudra şekeriserpin.
Nefis oluyor, afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder