Tariflerde Ara

18 Ağustos 2016 Perşembe

KURABİYELİ ÇİZ KEK

MALZEMELER

Alt tabanı için

100gr bitter çıkolata
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un 
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Yarım çay bardağı şeker

Yapılışı

Tereyağını ve çıkolatayı bir kaba alın. İçi su dolu bir kabın üzerine oturtun. Eritin, altı kaynayınca eriyecektir.

Şekeri ve yumurtayı çırpın. İçine erittiğimiz ılımış çıkolatayı içine katın. Karıştırın, unu ve kabartma tozunu katın. Karıştırın, kalıbın içine yağlı kağıt serin. Üzerine malzemeyi dökün, fırını 170 derecede ısıtın. Isınmış fırına verin 10 dakika pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın.

ÜZERİ İÇİN MALZEMELERİ 

600 gr lable peyniri
1 küçük paket krema
4 yumurta
2 yemek kaşığı dolu un
2 yemek kaşığı dolu nişasta
1 subardağı şeker
Vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Lable peyniri ve kremayı kaba alın. Üzerine şekeri dökün, çırpın. Sonra yumurtaları teker teker kırın çırpın. Sonra unu ve nişastayı katın. Vanilyayı ve limon suyunu, ilave edin. Hepsini karıştırıp, pişirdiğimiz kurabiyemizin üzerine dökün. 170 dereceye ayarlayın, pastamızı su dolu tepsiye yerleştirin. Fırına verin, yaklaşık 1 saat da pişiyor. Üzeri kızarmıyacak, hafif kızaracak. Piştikten sonra fırının kapağına bir kaşık sapı ile aralayın. Yaklaşık 1 saat kalacak. Sonra dışarıda ılığınca, buzdolabında yaklaşık 3-4 saat soğusun. 

ÜZERİNİN SOSU 

1 paket bitter çıkolata
Yarım paket krema

Kremayı ocağın üzerine koyun, ısınınca altını kapatın. Bitter çıkolatayı içine katın, karıştırın. Eriyince,pastanın üzerine dökün.
Çıkolatayı artırabilirsiniz, kremayıda aynı oranda artırın.

Çok güzel bir çiz kek oluyor.
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder