Tariflerde Ara

17 Ağustos 2016 Çarşamba

PATATES KAVURMASI

1 kilo patates
2 adet soğan
2 kaşık tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz , karabiber

YAPILIŞI

Patatesi haşlayın,kabuklarını soyun. Diğer tarafta, tencereyi ocağa koyun. Sıvı yağı katın. Soğanları irice doğrayın,tencereye bırakın. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. 

Soyulmuş patatesi çatalla ezin. Kavrulan soğanların içine katın. Tereyağını, tuzunu katın. Kavurmaya devam edin, arasıra karıştırın dibi tutmasın. Kontrol edip yemeğin altını kapatın.
Karabiber ilave edip servis yapın.

Bu yemek bizim hüyüklü kasabasının, afiyet olsun.
Herkezin beğeneceği bir yemek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder