Tariflerde Ara

6 Eylül 2016 Salı

KURU BÖREK

1 kilo hazır yufka
1 şişe maden suyu
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ ( ayçiçek )
2 yemek kaşığı tereyağı ( isteyen için )
İç malzemeleri 

300gr kıyma
1 büyük soğan 
3-4 orta boy patates 
Sıvıyağ 1 fincan ( kıymanız yağlı olursa daha az yağ kullana bilirsiniz )
Maydanoz
Karabiber, pulbiber, kimyon, kişniş, tuz

YAPILIŞI 

Soğanı sıvıyağ ile kavurun, kıymayı katın karıştırarak kavurun.
Baharatları, tuzunu ayarlayın.
Patatesleri haşlayın,ezin.
Kıymayı kapatın, patatesleri içine ilave edin.
Maydanozu katıp karıştırın.

YAPILIŞI 

Tepsiyi yağlayın 
Madensuyu,yumurtaları, sıvıyağ çırpın.
Tepsiye ilk yufkayı serin, üzerine sıvı karışımı sürün.
İkinci yufkayı serin tekrar sıvı karışımı sürün.
Üçüncü yufkayı serin, hazır olan harcımızı yayın.
Kalan yufkalarıda serin, hepsi tamamlanınca üzerine kalan karışımı dökün heryere yayın.
Bıçakla kesin böreğinizi.
Üzerine susam çörek otu serpin.
Üzerine ara ara tereyağı bırakın ( isterseniz, daha leziz oluyor)
180 derecede alt üst yakın fırına verin.

Not: isterseniz peynirli yapabilirsiniz
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder