Tariflerde Ara

28 Eylül 2016 Çarşamba

MEDOVİK PASTA

MALZEMELERİ 

2 su bardağı şeker 
4 yumurta 
3 yemek kaşığı tereyağı 
2 yemek kaşığı bal 
2 çay kaşığı karbonat
7 su bardağı un

Kreması

1 kase süt reçeli
1 paket labne 300 gr
1 paket krema 200 gr


YAPILIŞI

Tereyağı ocağa alın, 2 kaşık balı karıştırın, karbonatı katın. Karıştırarak yağı eritin, köpürecektir. Sürekli karıştırın. Ocaktan alın ılımaya bırakın.

Diğer taraftan yumurta ve şekeri çırpın, şeker eriyinceye kadar. Ballı karışımı yavaş yavaş ekleyin lütfen. Hepsi iyice karıştırın, unu ekleyin yavaş yavaş. Yumuşak bir hamur elde edin.

8 parçaya bölün, iki parça kağıt arasında açın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, açtığımız hamuru tepsiye yerleştirin.

Hamurumuzun üzerini çatalla delin fazla kabarmasın.

200 derecede ısınmış fırında 4 dakikada pişiyor.

Fırından çıkınca tencere kapağını kapatın etrafını bıçakla kesin. ( sıcakken yapın sonra kurumasın dağılır.)

Bütün parçaları aynı şekilde pişirin.

Kremasının hazırlanışı

Labne ve kremayı iyice çırpın, süt reçelini ekleyin. Hepsini karıştırın, eğer süt reçeli yoksa lableyi 2 pakete çıkarın.

Bir kat pişirdiğimiz, kurabiyemizi üzerine kremamızı sürelim.

Her katımıza aynısını yapalım, kalan kremayı üzerine ve yanlara sürelim.

Kenarlardan çıkanı robottan çekin, üzerine ve yanlara paylaştırın.

Not: bir gece önce yapmalı o zaman yumuşak oluyor.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder