Tariflerde Ara

26 Mart 2017 Pazar

Dolama börek

  Malzemeleri

1 kilo un ( yaklaşık 8 subardağı).
1 fincan ayçiçeği yağı.
1 küçük limon suyu.
1 kabartma tozu.
1 tatlı kaşığı tuz.
Ilık su.
Açmak için biraz nişasta,un karışımı.
 
İçine sürmek için sıvıyağ 1 çaybardağı.
1 yemek kaşığı tereyağı erimiş.
3 tane yumurta

İç malzeme 

Nasıl isterseniz öyle yapın, ister peynirli, ıspanaklı,patatesli kıymalı.

Bütün malzemeler yoğurma kapına alın, ılık suyula hamuru yapın.
Yumuşak bir hamur olacak.
Hamuru iyi yoğurun, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Unlanmış tepsiye yuvarlayıp koyun.
15 dakika bekletin, böylece hamur kolayca açılır.

YAPILIŞI 

Bezeleri açın, servis tabağından biraz büyük olsun.

İçine hazırladığımız yumurtalı yağdan gezdirelim. 

Kenara malzemeleri koyup rulo yapalım, kendi etrafına dolayalım.

Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürelim, fırına verelim.

180 derecede pişirelim.

Not; harika bir börek oluyor. Rahmetli Sıtkıye Teyzeden öğrenmiştim.
Ertesi gün daha iyi oluryor.


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder