Hamuru için.
Un 6 bardak
Tuz 1 tatlı kaşığı
Evde varsa 1 su bardağı süt yada yoğurt.( daha güzel oluyor)
1 fincan sıvıyağ.
Yeterince su.
Hamuru yapın 15 dakika bekletin.
Sonra bezelere ayırın, tavanıza göre yapın.
İÇ MALZEMELERİ
Temizlenmiş ıspanakları incecik kıyın. İçin varsa ısırgan ve ebegümeci otu kıyın. Çok güzel oluyor.
1 kilo ıspanağa 3 büyük soğa doğrayalım. Karabiber, pulbiber, toz kırmızı biber, tuz, bolca zeytinyağı katın. Hepsini karıştırın, ben içine yağı bol yapıyorum üzerine yağ sürmüyorum.
Lahanalı iç için, lahananın göbeği, beyaz yeri robotta çekin. Tavaya,yağı katın 2 tane soğanı yağda kavurun. Lahanaları katın biraz kavurun. Altını kapatın, karabiber,pulbiber, kırmızı toz biber, tu katın karıştırın. Soğutup böreğin içine döşeyin.
Harika bir börek oluyor. Köyde ebem yapardı. Ozaman satırla kıyarlardı lahanayı.
Peynirli, patatesli, ( bu içi yaparsanız üzerine tereyağı sürün kuru olmasın).
İç malzeme güzelse börekler güzel olur.
Yapılışı
Hamurlarımızı alıp açalım, unlu olmasın. Yarısına iç harcımızı koyup,kapatalım. İyice kızarana kadar pişirelim.
Not. Teflon tavada, pizza tavasında, pişirin. Ben döküm saçta yapıyorum çok güzel oluyor.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder