Tariflerde Ara

27 Ekim 2014 Pazartesi

Haşhaşlı Bükme

                   

                                 HAŞHAŞLI   BÜKME


Malzemeler

HAMURU  İÇİN;
3   Subardağı  süt
1   Paket  maya
2   Tatlı  kaşığı  şeker
1   Tatlı  kaşığı  tuz
Aldığı  kadar  un

İÇİ  İÇİN ;

250  gr   Haşhaş  ezmesi
1   Paket  tereyağı
1   Su  bardağı  sıvı  yağ
Üzerine  sürmek  için  yumurta  sarısı  ve  krema
1   Su  bardağı  dövülmüş ceviz

YAPILIŞI

Sıvı  malzemeleri  kaba  koy,  iyice  karıştır.  Unu  yavaş  yavaş  dök,  yumuşak  bir  hamur  olacak.  Hamuru  altı  parçaya  böl,  herbiri  üç  kat  olacak,  bezeleri  yap.  Servis  tabağı  büyüklüğünde  aç.
Üzerine  erimiş  tereyağı  sür,  üzerine  bir  sıvı  yağla  inceltiğimiz  haşhaşı  sür.  İkinci  yufkayıda  onun  üzerine  ser,  tereyağını  sür  döğülmüş  ceviz  serp.  Üçüncü  yufkayı  onun  üzerine  ser  tereyağı  ile  yağla  haşhaş  sür,  biraz  dinlensin  yavaş  yavaş  hamuru  çeke  çeke  büyüt.  Ortadan  ikiye  böl  rulo  yap.  Biraz  çekiştir  iki  ucundan   ters  yöne  kıvır.  Rulo  yaptığımız  hamuru  tepsiye  diz.  Öbür  parçalarıda  aynı  şekilde  yap.  Tepsiye  diz  üzerine  yumurta  ile  kremayı  karıştır  üzerine  sür  200  derecede  pişir.
      
                                          AFİYET  OLSUN!
                  










                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder