HAŞHAŞLI BÜKME
Malzemeler
HAMURU İÇİN;
3 Subardağı süt
1 Paket maya
2 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN ;
250 gr Haşhaş ezmesi
1 Paket tereyağı
1 Su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için yumurta sarısı ve krema
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
Sıvı malzemeleri kaba koy, iyice karıştır. Unu yavaş yavaş dök, yumuşak bir hamur olacak. Hamuru altı parçaya böl, herbiri üç kat olacak, bezeleri yap. Servis tabağı büyüklüğünde aç.
Üzerine erimiş tereyağı sür, üzerine bir sıvı yağla inceltiğimiz haşhaşı sür. İkinci yufkayıda onun üzerine ser, tereyağını sür döğülmüş ceviz serp. Üçüncü yufkayı onun üzerine ser tereyağı ile yağla haşhaş sür, biraz dinlensin yavaş yavaş hamuru çeke çeke büyüt. Ortadan ikiye böl rulo yap. Biraz çekiştir iki ucundan ters yöne kıvır. Rulo yaptığımız hamuru tepsiye diz. Öbür parçalarıda aynı şekilde yap. Tepsiye diz üzerine yumurta ile kremayı karıştır üzerine sür 200 derecede pişir.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder