Tariflerde Ara

29 Ekim 2014 Çarşamba

Perde Pilavı

PERDE   PİLAVI


Hamuru  için;

3   Yumurta
5   Yemek  kaşığı  yoğurt
125gr  Tereyağı
1  Çaybardağı  sıvı  yağ (ayçiçek  yağı)
1   Paket  kabartma  tozu
1   Tatlı  kaşığı  tuz
Aldığı  kadar  un  (yumuşak  bir  hamur  olacak)


İÇ   PİLAVI   İÇİN   GEREKLİ   MALZEMELER;


3   Su  bardağı  pirinç
100gr  Çiy  badem(sıcak  suda  beklet  kabuklarını  soyun)
20gr   Çam  fıstığı(dolmalık  fıstık)
20gr   Kuş  üzümü
1   Tane  bütün  haşlanmış  tavuk  (etleri  kemiklerinden  ayırıp  küçük  parçalara  ayırın)
Tuz,  karabiber,  3  yemek  kaşığı  tereyağı,  yarım  subardağı  sıvı  yağ



YAPILIŞI;

Pirinci  sıcak  tuzlu  suda  1  saat  beklet.  Soğuk  suyla  nişastası  akanakadar  durula.  Sıvı  yağı  tencereye  dökün,  bademin  yarısını  kızarana  kadar kavur,  çam  fıstıklarınıda  ekle  biraz  kavur.  Sonra  suyu  iyice  süzmüş  pirinçleri  dök,  piriçler  parlayıncaya  kadar  kavur.  Haşlamış
olduğumuz  tavuğun  suyunu  tencereye  ekle  pirinci  iki  parmak  geçecek.  Üzürine  kuş  üzümlerini  
ekle  pişir.  Üzerine  kağıt  havlu  koy  dinlendir.
Başka  biryerde  haşlamış  olduğumuz  tavuk  etlerini,  iki  kaşık  tereyağında  biraz  kızartılcak.  Üzerine  karabiber,  tuzunu  ekleyip,  dinlenmiş  pilavın  üzerine  döküp  karıştırıp  bekletelim.


HAMURUN    YAPILIŞI;

Bütün  malzemeleri  karıştır,  (tereyağı  yumuşak  olacak).  Unu  yavaş  yavaş  ekleyip  yumuşak  bir  hamur  olacak.  Hamuru  6  parça  bölüp  bezeler  yapın.  Bezeleri  servis  tabağı  büyüklüğünde  açın
Güvec  kaplarını  iyice  yağla  tereyağı  ile  yağlancak.  Bademleri  güveclere  yapıştır,  açtığımız  yufkaları  güvecimizin  içine  yerleştirelim.  Karıştırdığımız  pilavı  içine  paylaştıralım.  (Önce  güveclerimize  açtığımız  hamurlarımızı  yerleştirelim.)   Pilavımızı  eşit  paylaştırız.  Güveclerimizin  
Üzerinide  kenardan  sarkan  hamurla  kapatın.  Üzerine  tereyağı  sürelim.  200  derecede  üzeri  kızarıncaya  kadar  pişirelim.

                                                         






                                                               AFİYET    OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder