ISLAK KEK
MALZEMELER;
4 Yumurta (oda sıcaklığında olacak)
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ (ayçiçek yağı)
2 Su bardağı şeker
1 Paket kakao
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
2,5 Bardak un
YAPILIŞI;
Yumurta ve şekeri beyaz oluncaya kadar çırpın. Kakaoyu katın, iyice karıştırın. Sütü ekleyin(ılık olacak) ve yağınıda katın, karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kabartma tozunu ve vanilyasını katın. Unu da katın, Hepsini karıştırın( çok karıştırmayın). Tereyağı ile yağlanmış kaba dökün. 170 derecede pişirin. Çıkınca üzerine ayırdığımız sosu döküp fırçayla sürün.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder