Tariflerde Ara

1 Kasım 2014 Cumartesi

Islak Kek

ISLAK   KEK


MALZEMELER;


4   Yumurta (oda  sıcaklığında  olacak)
1   Su  bardağı  süt
1   Su  bardağı  sıvıyağ  (ayçiçek  yağı)
2   Su  bardağı  şeker
1   Paket  kakao
1   Kabartma  tozu
1   Vanilya
2,5   Bardak  un


YAPILIŞI;

Yumurta  ve  şekeri  beyaz  oluncaya kadar  çırpın.  Kakaoyu  katın,  iyice  karıştırın.  Sütü  ekleyin(ılık  olacak)  ve  yağınıda  katın,  karıştırın.   Bu  karışımdan  1  su  bardağı  ayırın.  Kabartma tozunu  ve  vanilyasını  katın.  Unu da  katın,   Hepsini  karıştırın( çok  karıştırmayın).  Tereyağı  ile  yağlanmış  kaba  dökün.   170  derecede  pişirin.  Çıkınca  üzerine  ayırdığımız  sosu  döküp  fırçayla  sürün.

                                                               AFİYET   OLSUN!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder