Tariflerde Ara

28 Kasım 2014 Cuma

Elmalı Kurabiye

      ELMALI   KURABİYE

1   Paket   Tereyağı (250 gr)
1   Çaybardağı  sıvıyağ
1   Çaybardağı  yoğurt
1   Çaybardağı  pudraşekeri
Kabartmatozu,  vanilya,  1 çaykaşığı   Limonsuyu
1   Çaybardağı  nişasta
Aldığıkadar   Un


İÇ   MALZEMELERİ

4   Tane   Kırmızıelma
1   Çaybardağı  ceviz
1   Tatlıkaşığı  tarçın
2   Yemekkaşığı   Şeker
2   Yemek  kaşığı   Bal


YAPILIŞI


Tereyağı( yumuşak  olacak),  sıvıyağ,  yoğurt,  pudraşekeri.  Bu  malzemeleri  iyice  karıştırın.  Nişastayı  bu  karışımın  üzerine  dökün.  Kabartmatozunu,  vanilyayı,  ekleyin.  Üzerine  limonu  ekleyin.  Yavaş  yavaş  unu  katın  hamur  elimizi  bırakınca  un  yeterli  demektir.  Hamuru  isterseniz   Buzdolabında  10  dakika  bekletin.


İÇ   MALZEMESİ

Elmaları  rendeleyin,  üzerine  iki  yemekkaşığı  şekeri  dökün  suyu  çekene  kadar  pişirin.( bal  katmıyacaksanız  iki  kaşık  şeker  fazladan  ekleyin).  Piştikten  sonra  balını,  tarçını,  cevizi  ekleyin.
Soğumaya  bırakın.


YAPILIŞI

Hamuru  beşe  bölün.  Buzdolabı  poşetini  kesip,  hamuru  açmak  için  kullanın.  Şekerli  bir  hamur  olduğu  açması  zor  oluyor.  Tezgaha  poşeti  serin  üzerine  hamuru  koyun  tekrar  poşet  serin.
Yuvarlak  açın,  sekize  bölün.  Elmalı  harcı  ucuna  yerleştirin,  yuvarlayın.  
Fırını  180  dereceye  ayarlayın  önceden  ısıtın.  Elmalı  pastayı  hafif  kızarınca  fırından  alın.  Üzerine  pudra  şekeri  eleyin.

  
       AFİYET   OLSUN!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder