1 Paket Tereyağı (250 gr)
1 Çaybardağı sıvıyağ
1 Çaybardağı yoğurt
1 Çaybardağı pudraşekeri
Kabartmatozu, vanilya, 1 çaykaşığı Limonsuyu
1 Çaybardağı nişasta
Aldığıkadar Un
İÇ MALZEMELERİ
4 Tane Kırmızıelma
1 Çaybardağı ceviz
1 Tatlıkaşığı tarçın
2 Yemekkaşığı Şeker
2 Yemek kaşığı Bal
YAPILIŞI
Tereyağı( yumuşak olacak), sıvıyağ, yoğurt, pudraşekeri. Bu malzemeleri iyice karıştırın. Nişastayı bu karışımın üzerine dökün. Kabartmatozunu, vanilyayı, ekleyin. Üzerine limonu ekleyin. Yavaş yavaş unu katın hamur elimizi bırakınca un yeterli demektir. Hamuru isterseniz Buzdolabında 10 dakika bekletin.
İÇ MALZEMESİ
Elmaları rendeleyin, üzerine iki yemekkaşığı şekeri dökün suyu çekene kadar pişirin.( bal katmıyacaksanız iki kaşık şeker fazladan ekleyin). Piştikten sonra balını, tarçını, cevizi ekleyin.
Soğumaya bırakın.
YAPILIŞI
Hamuru beşe bölün. Buzdolabı poşetini kesip, hamuru açmak için kullanın. Şekerli bir hamur olduğu açması zor oluyor. Tezgaha poşeti serin üzerine hamuru koyun tekrar poşet serin.
Yuvarlak açın, sekize bölün. Elmalı harcı ucuna yerleştirin, yuvarlayın.
Yuvarlak açın, sekize bölün. Elmalı harcı ucuna yerleştirin, yuvarlayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın önceden ısıtın. Elmalı pastayı hafif kızarınca fırından alın. Üzerine pudra şekeri eleyin.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder