2 ADET YUMURTA (1 tanesi'nin sarısını üzerine sürmek için ayır )
1 Paket Tereyağı ( 250 gr )
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı sıvıyağ ( ayçiçek )
1 Çay bardağı irmik
1 Paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN
4 Su bardağı şeker
4,5 Su bardağı su
YAPILIŞI
Tereyağı ( yumuşak ), yumurta, pudra şekeri, sıvıyağ, hepsini derin kapta çırp. Karışımın içine irmik'ği, biraz unu kat. Üzerine kabartma tozunu, vanilyayı, karbonatı katın, üzerine 1 çay kaşığı
Sirke veya limon suyu dökün. Malzemeleri karıştırın. Ununu kaşık kaşık ekleyin. Hamur elinizi bırakınca unu yeterlidir. Yumuşak bir hamur olacak. Hamura şekil verin. Tepsiye dizin, üzerine ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürelim. 180 derecede, önceden ısıtılmış fırınada pişirelim.
( üzerine fındık veya fıstıkla süsleyin).
ŞERBETİMİZİ YAPALIM
Şekerimizi, suyu, tencereye katalım. Şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Kaynayınca 10 dakika yeterlidir, 1 çay kaşığı limon suyu dökün. Bir taşım kaynatın altını kapatın. Soğumaya bırakın ( şerbeti ilkönce yaparsanız daha iyi olur ) . Şekerparenin üzeri kızarınca fırından alın. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerini tepsiyle kapatın bir saat açmayın.
AFİYET OLSUN !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder