Tariflerde Ara

28 Kasım 2014 Cuma

ŞEKERPARE

MALZEMELER

2   ADET   YUMURTA (1  tanesi'nin  sarısını  üzerine  sürmek  için  ayır )
1   Paket   Tereyağı ( 250  gr )
1   Çay  bardağı  pudra  şekeri
1   Çay  bardağı  sıvıyağ ( ayçiçek )
1   Çay  bardağı  irmik
1   Paket  kabartma  tozu,  1  paket  vanilya,  1  çay  kaşığı  karbonat
Aldığı  kadar  un

ŞERBETİ  İÇİN

4   Su  bardağı  şeker
4,5   Su  bardağı  su

YAPILIŞI

Tereyağı ( yumuşak ), yumurta,  pudra  şekeri,  sıvıyağ,  hepsini  derin  kapta  çırp.  Karışımın  içine  irmik'ği,  biraz  unu  kat.  Üzerine  kabartma  tozunu,  vanilyayı,  karbonatı  katın,  üzerine  1 çay  kaşığı
Sirke  veya  limon  suyu  dökün.  Malzemeleri  karıştırın.  Ununu  kaşık  kaşık  ekleyin.  Hamur  elinizi  bırakınca  unu  yeterlidir.  Yumuşak  bir  hamur  olacak.  Hamura  şekil  verin.  Tepsiye  dizin,  üzerine  ayırdığımız  yumurta  sarısını  üzerine  sürelim.  180 derecede,  önceden  ısıtılmış  fırınada  pişirelim.
( üzerine  fındık  veya  fıstıkla  süsleyin).


ŞERBETİMİZİ  YAPALIM

Şekerimizi,  suyu,  tencereye  katalım.  Şeker  eriyinceye  kadar  karıştıralım.  Kaynayınca  10  dakika  yeterlidir,  1  çay  kaşığı  limon  suyu  dökün.  Bir  taşım  kaynatın  altını  kapatın.  Soğumaya  bırakın ( şerbeti  ilkönce  yaparsanız  daha  iyi  olur  ) .   Şekerparenin  üzeri  kızarınca  fırından  alın.  Üzerine  soğuk  şerbeti  gezdirin.  Üzerini  tepsiyle  kapatın  bir  saat  açmayın. 

            AFİYET   OLSUN  !






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder