Tariflerde Ara

17 Kasım 2014 Pazartesi

Güllaç

       GÜLLAÇ  

10   Yaprak   Güllaç
8    Su  bardağı  süt
2    Su  bardağı  şeker
Ceviz,  çaybardağı  pudra  şekeri
Süsleme  için  vişne,  
Antep  fıstığı 
   

YAPILIŞI;

Süt  ve  şekeri,  ısıtalım.  Çok  kaynar  olmuyacak.  Şekeri  erimiş  olacak.  Tepsiye  bir  kepçe  süt  dök. Güllaçı  içine  yerleştirelim  üzerine  bir  kepce  süt  dökelim. Üzerine  pudra  şekeri  serpelim.  Aynı  işlemi  tekrarlıyalım.  En  son  üzerine  sütü  gezdirelim.  Dinlendirelim,  üzeri  süsliyelim.  Arası  ceviz  koymayalı  çünkü  güllaçı  karartıyor.  İsterseniz  arasına  damla  sakızlı  muhallebi  pişirip  dökebilirsiniz.


AFİYET   OLSUN!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder