500gr Ispanak
1 Çay bardağı bulgur
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Kase süzme yoğurt
Üzeri için tereyağı ve kırmızı tozbiber.
YAPILIŞI;
Ispanaklar iyice yıkanır. ( Yıkama suyuna tuz serperseniz kumları dibe çöker ). Ispanakları ince doğrayın. Tencereye sıvı yağ dökün, ıspanakları ekleyin kavurun. Bulguru ilave edin, üzerine suyunu dökün. Tuzunu ayarlayın, pişmeye bırakın. Arasıra, karıştırın. Kapağını açıp, soğumaya bırakın. Yoğurtu su ile açın, isterseniz sarımsak ekleyin. Ispanaklarımıza, yoğutu ekleyelim. Tabağımıza yerleştirelim, üzerine tereyağımızı kızartalım. Üzerine gezdirelim.( Bizim kasabamızda, kaymağı kızartıp onu üzerine dökeriz.)
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder