Tariflerde Ara

17 Kasım 2014 Pazartesi

Yalvaç Boranısı

                              ISPARTA   YALVAÇ (HÜYÜKLÜ)  YÖRESİ   BORANISI
500gr   Ispanak  
1   Çay  bardağı  bulgur 
Yarım  çay  bardağı  sıvıyağ
1   Kase  süzme  yoğurt
Üzeri  için  tereyağı  ve  kırmızı  tozbiber.

YAPILIŞI;

Ispanaklar  iyice  yıkanır. ( Yıkama  suyuna  tuz  serperseniz  kumları  dibe  çöker ).  Ispanakları  ince  doğrayın.  Tencereye  sıvı  yağ  dökün,  ıspanakları  ekleyin  kavurun.  Bulguru  ilave  edin,  üzerine  suyunu  dökün.  Tuzunu  ayarlayın,  pişmeye  bırakın.  Arasıra,  karıştırın.  Kapağını  açıp,  soğumaya  bırakın.  Yoğurtu  su  ile  açın,  isterseniz  sarımsak  ekleyin.  Ispanaklarımıza,  yoğutu  ekleyelim.  Tabağımıza  yerleştirelim,  üzerine  tereyağımızı  kızartalım.  Üzerine  gezdirelim.( Bizim  kasabamızda,  kaymağı  kızartıp  onu  üzerine  dökeriz.)


                                                            AFİYET  OLSUN!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder