Tariflerde Ara

12 Şubat 2015 Perşembe

PEKMEZLİ KURABİYE

   MALZEMELER
 
250  gr  tereyağı
2  paket  kabartma  tozu
1  çay bardağı  sıvıyağ ( ayçiçek )
2  yemek  kaşığı  nişasta
3  yemek  kaşığı  pudraşekeri
2  yumurta
1  su bardağı  döğülmüş  ceviz
Aldığı  kadar  un.
1  su bardağı  pekmez 

YAPILIŞI

Yumuşak  olan  tereyağını  kaba  alın.  Sıvı yağı,  pudra şekeri,  yumurtaları  ekleyip  iyice  karıştırın.  İsterseniz  mikserle  karıştırın.  Nişastayı,  kabartma  tozunu  ve  unu ekleyin  yoğurun.  Unu  kaşıkla  yavaş  yavaş  katın.  Hamur  elinizi  bırakınca,  un  yeterlidir.  Asla  fazla  un  katmayın,  kurabiyeleriniz  taş  gibi  olur.  En  son  cevizi  ekliyoruz.  Hamurdan  ceviz  büyüklüğünde  parçalar  alıyoruz,  yuvarlayıp
yağlı  kağıt  serdiğimiz  tepsiye  diziyoruz.  200 derecede  pişiriyoruz.  Fırından  çıkınca  üzerine  fırçayla pekmezi  sürüyoruz  ( dut  pekmezi  güzel  oluyor).  Pekmezi  kurabiyeler  çekince,  tekrar  sürüyoruz.
Pekmez  yoksa  bal da  güzel  oluyor.


                                                             AFİYET  OLSUN!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder