Tariflerde Ara

28 Şubat 2015 Cumartesi

ÇİLEKLİ YAŞ PASTA

   KEKİ  İÇİN  MALZEMELER

Ölçümü  büyük  borcam  tepsi  için.  İki  tane  kek  için  veriyorum.  Kekimi  ayrı  ayrı  pişiriyorum.  
1'  ci   Tepsi  için  
5   Adet  büyük  boy  yumurta
1   Su  bardağı  artı  2  yemek  kaşığı  şeker
2   Yemek  kaşığı  kaynar  su
1,5   Su  bardağı  tepeleme  un
Yarım  paket  kabartma  tozu
Yarım  paket  vanilya

   YAPILIŞI

Yumurta  aklarını  ve  sarılarını  ayrı  kaba  alın.  Önce  yumurta  aklarını  bir  fiske  tuzla  kar  gibi  olana  çırpın.  Sonra  yumurta  sarılarını  şekerle  çırpın.  2  kaşık  sıcak  suyu  ekleyin  hiç  durmadan  açık  sarı  olana  kadar  çırpın.
Yumurta  aklarını,  yumurta  sarılarına  ekleyin.  Unu,  kabartma  tozunu,  vanilyayı  ekleyin.  Ağır,  ağır  karıştırarak  yedirin.  Fırın  tepsisine  yağlı  kağıt  ser,  kek  karışımını  dökün.  Sert  bir  masaya  vurarak hava  kabarcığını  çıkarın.  
  200  derecede  soğuk  fırına  sürün.  Kenarları  hafif  kızarınca  ısıyı  150  dereceye  düşürün.  Bu  birinci  kekimiz,  aynısından   İkinci  kekimizide  pişirelim.

  KREMASI  

 Arası  için

2  kl   Süt
6   Yemek  kaşığı  un
6   Yemek  kaşığı  nişasta
2   Paket  krema
4   Yemek  kaşığı  tereyağı
2   Paket  vanilya
8   Yemek  kaşığı  şeker

  Yapılışı
Sütün  içine  unu,  nişastayı,  şekeri  iyice  çırpın,  ocağa  koyun  pişirin.  Pişirirken  sürekli  karıştırın.  Kremamız  kaynamaya  başlayınca,  kısık  ateşte  10  dakika  pişecek.  Ocaktan  indirmeden  tereyağını  katın  eriyince  ocaktan  alın.  İçine  kremayı  ekleyip  mikserle  iyice  çırpın. Vanilyasınıda  katın.


    SÜSLEMEK  İÇİN  KREMA

1   Su  bardağı  süt
1   Yemek  kaşığı  un
1   Yemek  kaşığı  şeker
1   Yemek  kaşığı  tereyağı
5   Yemek  kaşığı  süt
1   Paket  kremşanti
1   Paket  çilek  jölesi
1   KL  çilek

KEKİ  ISLAMAK  İÇİN

2 su  bardağı  süt
2  yemek  kaşığı  şeker


YAPILIŞI

Sütü,  unu,  şekeri  karıştırarak  pişir.  İnmeden  tereyağını  kat.  Soğuyunca  sütü,  kremşantiyi  ekle. 
Mikserle  iyice  çırp.

   PASTANIN   YAPILIŞI

Kekimizi  tepsimize  alınız.  Üzerine  1  su  bardağı  şekerli  sütle  ıslatın.  Kremamızın  yarısını  pastaya  sürün.  İkinci  kekimizi  üzerine  koyun  onuda  1  bardak  şekerli  sütle  ıslatın.  Üzerine  kalan  kremayı  sürün.  Kenarlarını  güzelce  düzeltin.

  Üzerine  süslemek  için  pişirdiğimiz  kremayı  sürün.  Üzerini  süsleyin,  buzdolabına  kaldırın  2  saat  bekleyin.  Üzerine  çilekleri  dizin.  Çilek  jölesini  tarifi  gibi  pişirin.  Biraz  soğuyunca  pastanın  üzerine  dökün.  Pasta  soğuk  olunca  jöle  daha  iyi  oluyor,  donup  kalıyor.
 

  Not;  pastayı  bir  gece  bekletin.


    AFİYET    OLSUN!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder