Tariflerde Ara

28 Şubat 2015 Cumartesi

Isparta'nın Lokulu

  

MALZEMELERİ

3   Su bardağı  süt
1   Paket  maya
1   Yemek kaşığı  şeker
2   Tatlı kaşığı  tuz
1   Fincan  sıvı yağ
Aldığı kadar  un


İÇ MALZEMELERİ

150  gr   Tereyağı
1   Su bardağı  sıvı yağ ( ayçiçek yağı ) 
250   Gr   Haşhaş
1   Su bardağı  ceviz
2   Yemek kaşığı  tahin
1   Çay bardağı  sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN
yumurta  sarısı,  susam,  çörekotu


YAPILIŞI


Biraz  ılık su  ile  yaş mayayı  ıslayalım  içine  şekerimizi  ilave  edelim.  Sütümüzü  ılıtalım,  unumuzu  havuz  yapıp  ortasına  açalım.  Sıvı  malzemelerimizi  dökelim  hamurumuzu  yoğuralım. En son  sıvı yağımızı  ekleyip,  hamurumuzu  toparlayalım.  Üzerine  streç film  çekip  mayalanmaya  bırakalım.  Yumuşak  bir  hamur  olacak.


İÇ MALZEMELERİN   HAZIRLIĞI

Haşhaşı  bir çay  bardağı  sıvı yağla  ezin,  bir  çaykaşığı  tuz  ekleyin.  Tereyağını  eritin,  sıvıyağı  ekleyin.Tahini de  katıp  karıştırın.  Cevizi dövün.


YAPILIŞI

Hamurumuz  mayalanınca,  tezgahımızı  yağlayalım.  Hamurumuzu  dökelim,  4'  e  bölelim.  Bir  beze  hamurumuzu  yağlı  tezgahımızda  açalım,  çok  ince  olmayacak.  Yağlı  karışımızdan  kaşıkla  gezdirelim,  elimizle  heryerine  yağlıyalım.  İçine  haşhaş  ezmesini  incecikyayalım.  Cevizi  serpelim.  Kenarından  çekiştire  çekiştire  rulo  yapalım.  Rulo  yaptığımız  hamuru  elimizle  sıkarak  uzatalım.  Hamurumuzdan  küçük  parçalar,  keselim.  Kenarını  altına  toplayalım,  haşhaşımız  çıkmasın.  Tepsimize  yerleştirelim,  çok  sık  olmasın  mayalı olduğu için kabaracaklar.  Hepsini  yaptıktan  sonra  üzerine  yumurta  sarısını  ve  sıvı yağ  karışımını  sürün.  Susam,  çörekotu  serpin.  Tepsiyi  sıcak  ortamda  15  dakika  bekletin.  200 derecede  pişirin.  Çıkınca  üzerine  temiz  bezle  örtün,  yumuşasın.
10  dakika  sonra  servis  tabağına  alın,  altı  terlemesin.


AFİYET   OLSUN!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder