MALZEMELERİ
3 Su bardağı süt
1 Paket maya
1 Yemek kaşığı şeker
2 Tatlı kaşığı tuz
1 Fincan sıvı yağ
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMELERİ
150 gr Tereyağı
1 Su bardağı sıvı yağ ( ayçiçek yağı )
250 Gr Haşhaş
1 Su bardağı ceviz
2 Yemek kaşığı tahin
1 Çay bardağı sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN
yumurta sarısı, susam, çörekotu
YAPILIŞI
Biraz ılık su ile yaş mayayı ıslayalım içine şekerimizi ilave edelim. Sütümüzü ılıtalım, unumuzu havuz yapıp ortasına açalım. Sıvı malzemelerimizi dökelim hamurumuzu yoğuralım. En son sıvı yağımızı ekleyip, hamurumuzu toparlayalım. Üzerine streç film çekip mayalanmaya bırakalım. Yumuşak bir hamur olacak.
İÇ MALZEMELERİN HAZIRLIĞI
Haşhaşı bir çay bardağı sıvı yağla ezin, bir çaykaşığı tuz ekleyin. Tereyağını eritin, sıvıyağı ekleyin.Tahini de katıp karıştırın. Cevizi dövün.
YAPILIŞI
Hamurumuz mayalanınca, tezgahımızı yağlayalım. Hamurumuzu dökelim, 4' e bölelim. Bir beze hamurumuzu yağlı tezgahımızda açalım, çok ince olmayacak. Yağlı karışımızdan kaşıkla gezdirelim, elimizle heryerine yağlıyalım. İçine haşhaş ezmesini incecikyayalım. Cevizi serpelim. Kenarından çekiştire çekiştire rulo yapalım. Rulo yaptığımız hamuru elimizle sıkarak uzatalım. Hamurumuzdan küçük parçalar, keselim. Kenarını altına toplayalım, haşhaşımız çıkmasın. Tepsimize yerleştirelim, çok sık olmasın mayalı olduğu için kabaracaklar. Hepsini yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısını ve sıvı yağ karışımını sürün. Susam, çörekotu serpin. Tepsiyi sıcak ortamda 15 dakika bekletin. 200 derecede pişirin. Çıkınca üzerine temiz bezle örtün, yumuşasın.
10 dakika sonra servis tabağına alın, altı terlemesin.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder