1 Tere yağı
Yarım su bardağı tereyağı
Yarım çay bardağı limon suyu üzerine su ilave edilecek ( 1 çay bardağı olacak )
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Yumurta sarısı
1 Paket kabartma tozu
Susam, aldığı kadar un
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında yumuşamış tere yağı, limon suyu, şeker, tuz, yumurta sarısını ilave edip iyice karıştırın. Bütün malzemeler karıştırdıktan sonra unu, kabartma tozunu katıp hamur yapın. Unu yavaş yavaş katın. Elinizden hamur bırakınca un yeterlidir. Başka un katmayın, yumuşak bir hamur olsun. Simitimiz azınızda dağılsın.
Hamurdan bir parça alın tezgahta yuvarlayın, yumurta akını çırpın. Simitimizi yumurta akına batırıp susama batırın tepsiye yerleştirin. 200 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder