Tariflerde Ara

28 Şubat 2015 Cumartesi

KANDİL SİMİTİ

     MALZEMELER

  1   Tere  yağı
  Yarım  su  bardağı  tereyağı
  Yarım  çay  bardağı  limon  suyu  üzerine  su  ilave  edilecek ( 1  çay  bardağı  olacak )
  1   Tatlı  kaşığı  şeker
  1   Tatlı  kaşığı  tuz
  1   Tatlı  kaşığı  şeker
  1   Yumurta  sarısı
  1   Paket  kabartma  tozu
  Susam,  aldığı  kadar  un


     YAPILIŞI

  Oda  sıcaklığında  yumuşamış  tere  yağı,  limon  suyu,  şeker,  tuz,  yumurta  sarısını  ilave  edip  iyice karıştırın.  Bütün  malzemeler  karıştırdıktan  sonra  unu,  kabartma  tozunu  katıp  hamur  yapın.  Unu  yavaş  yavaş  katın.  Elinizden  hamur  bırakınca  un  yeterlidir.  Başka  un  katmayın,  yumuşak  bir  hamur  olsun.  Simitimiz  azınızda  dağılsın.

   Hamurdan  bir  parça  alın  tezgahta  yuvarlayın,  yumurta  akını  çırpın.  Simitimizi  yumurta  akına  batırıp  susama  batırın  tepsiye  yerleştirin.  200 derecede  pişirin.


   AFİYET  OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder