1 kl Kısırlık ince bulgur
1 Demet maydanoz
1 Demet nane
1 Demet soğan
2 Tane orta boy domatez ( rendelenmiş )
1 Su bardağı zeytin yağı
2 Tane limon suyu
1 Yemek kaşığı pul biber
1 Tatlı kaşığı kara biber
3 Yemek kaşığı biber salçası
2 Yemek kaşığı domatez salçası
1 Tane marul
YAPILIŞI
Kısırlık bulguru, sıcak suyla ıslatın. Islatırken kaşıkla karıştırın, heryeri eşit ıslansın. Fazla su koymayın, kabartın yeter. ( domatez suyu kullanacağız daha lezletli olacak ). Sebzelerimizi iyice yıkayalım. Maydanoz, nane, taze soğanı incecik doğrayın. Domatezi rendeleyin. Bulgurumuz kabarınca içine salçamızı, baharatlarımızı, rendelenmiş domatezi katalım, limon suyunu katalım iyice karıştıralım. Bütün malzemeler iyice özleşecek. Çiğ köfte gibi yoğrulacak. Yeşilliklerimizi ilave edelim hafifce karıştıralım. Tuzunu ayarlayalım, salça tuzlu oluyor enson ekleyelim. Zeytin yağını ekleyelim hafifce karıştıralım. Marullarımızı kabımıza yerleştirelim. Kısırımızı üzerine yerleştirelim.
AFİYET BAL OLSUN!
Not; Kısırımı yiyip beyenmeyen yoktur !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder