Tariflerde Ara

28 Şubat 2015 Cumartesi

KISIR

     MALZEMELER


1  kl   Kısırlık  ince  bulgur
1   Demet  maydanoz
1   Demet  nane
1   Demet  soğan
2   Tane  orta  boy  domatez  ( rendelenmiş )
1   Su  bardağı  zeytin  yağı
2   Tane  limon  suyu
1   Yemek  kaşığı  pul  biber
1   Tatlı  kaşığı  kara  biber
3   Yemek  kaşığı  biber  salçası
2   Yemek  kaşığı  domatez  salçası
1   Tane  marul

    YAPILIŞI

Kısırlık  bulguru,  sıcak  suyla  ıslatın.  Islatırken  kaşıkla  karıştırın,  heryeri  eşit  ıslansın.  Fazla  su  koymayın,  kabartın  yeter. ( domatez  suyu  kullanacağız  daha  lezletli  olacak ).  Sebzelerimizi  iyice  yıkayalım.  Maydanoz,  nane,  taze  soğanı  incecik  doğrayın.  Domatezi  rendeleyin.  Bulgurumuz  kabarınca  içine  salçamızı,  baharatlarımızı,  rendelenmiş  domatezi  katalım,  limon  suyunu  katalım  iyice  karıştıralım.  Bütün  malzemeler  iyice  özleşecek.  Çiğ  köfte  gibi  yoğrulacak.  Yeşilliklerimizi  ilave  edelim  hafifce  karıştıralım.  Tuzunu  ayarlayalım,  salça  tuzlu  oluyor  enson  ekleyelim.  Zeytin  yağını  ekleyelim  hafifce  karıştıralım.  Marullarımızı  kabımıza  yerleştirelim.  Kısırımızı  üzerine  yerleştirelim.

   AFİYET  BAL  OLSUN!


Not;  Kısırımı  yiyip  beyenmeyen  yoktur !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder