Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 kilo un
Yeterince süt
YAPILIŞI
Unu yoğurma kapına alın, ortasını açın. Yumurtayı, mayayı, tuzu, şekeri, sıvı yağ, biraz süt katın. Elinizle sıvı malzemeleri iyice karıştırın. Yavaş yavaş unu alın hamuru yapın. Süt az gelirse ilave edin. Merdaneyle, açacağımız için hamur biraz sert olacak. Hamur mayalanınca, yumuşar. Hamurun üzerine sera çekin ılık bir yere bırakın. Kışın yaparsanız, hamurun altına kalın birşeyler koyun, üzerinide örtün. Hamur iki katına çıkınca, mayalanmıştır.
Hamuru unlu bir zemine alın. İkiye bölün, beze yapın. Hafif unlu zeminde yarım santim kalınlığında açın. Fazla un eklemeyin. Hamuru bıçakla kesin.
Sıvı yağı ( ayçiçek ) derin tencereye dökün. İyice ısınsın, yoksa pişiler kabarmaz. Hamurdan bir parça atın tencereye, kızarırsa tamamdır. Hamurumuzun parçalarını tencereye atın, üzerine kaşıkla sıcak yağdan dökün, pişileriniz kabaracaktır. Önünü, arkasını iyice kızartın.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder