Tariflerde Ara

15 Mart 2015 Pazar

PİŞİ

   Malzemeler

  Yarım  su  bardağı  sıvı  yağ
  3  yumurta
  1  paket  yaş  maya
  2  tatlı  kaşığı  tuz
  1  tatlı  kaşığı  şeker
  1  kilo  un
  Yeterince  süt
  
  YAPILIŞI

  Unu  yoğurma  kapına  alın,  ortasını  açın.  Yumurtayı,  mayayı,  tuzu,  şekeri, sıvı  yağ,  biraz  süt  katın.  Elinizle  sıvı  malzemeleri  iyice  karıştırın.  Yavaş yavaş  unu  alın  hamuru  yapın.  Süt  az  gelirse  ilave  edin.  Merdaneyle,  açacağımız  için  hamur  biraz  sert  olacak.  Hamur  mayalanınca,  yumuşar.  Hamurun  üzerine  sera  çekin  ılık  bir  yere  bırakın.  Kışın  yaparsanız,  hamurun  altına  kalın  birşeyler  koyun,  üzerinide  örtün.  Hamur  iki  katına  çıkınca,  mayalanmıştır.
  Hamuru  unlu  bir  zemine  alın.  İkiye  bölün,  beze  yapın.  Hafif  unlu  zeminde  yarım  santim  kalınlığında  açın.  Fazla  un  eklemeyin.  Hamuru  bıçakla  kesin.
  Sıvı  yağı  ( ayçiçek )  derin  tencereye  dökün.  İyice  ısınsın,  yoksa  pişiler  kabarmaz.  Hamurdan bir  parça  atın  tencereye,  kızarırsa  tamamdır.  Hamurumuzun  parçalarını  tencereye  atın,  üzerine  kaşıkla  sıcak  yağdan  dökün,  pişileriniz  kabaracaktır.  Önünü,  arkasını  iyice  kızartın.
  
   AFİYET   OLSUN!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder