Tariflerde Ara

18 Şubat 2015 Çarşamba

Şambali Tatlısı

     MALZEMELER
 
  3  su  bardağı  irmik
  2  su  bardağı  şeker +  2  yemek  kaşığı
  2  su  bardağı  yoğurt +  2  yemek  kaşığı
  2  su  bardağı  un  +  2  yemek  kaşığı
  Kabartma  tozu  ve  1  çay  kaşığı  karbonat  ( üzerine  2  damla  limon  sıkın  soda  kokmasın )
  2  yemek  kaşığı  tereyağı, 1 yemek  kaşığı  pekmez  ( tepsiyi  yağlamak  için )

    ŞERBETİ  

  4,5  su  bardağı  şeker
  4,5  su  bardağı  su
  Kaynamaya  başlayınca  10  dakika  yeterli. ( şerbetimize  1-2  damla  limon  sıkıp  ocaktan  alın )
  Şerbet  soğuk  olacak

   ÜZERİ  İÇİN  

   Badem  ( bademleri  3  dakika  kaynatın,  kabukları  hemen  soyulur )
   Fıstıkta  kullana  bilirsiniz

   YAPILIŞI

   Derin  bir  kaba  irmiğimizi,  şekerimizi,  yoğurtumuzu katalım. Üzerine  kabartmatozunu,  karbonatı  katıp  1-2  damla  limon  sıkalım.  Bütün  malzemeleri  karıştıralım,  iyice  karışsın.  Hazırlamış  olduğumuz  hamuru  3-4  saat  dinlendirelim (  yoğurt  mayalar  gibi  üzerini  örtelim.)

  Tepsimizi  tereyağı,  pekmezle  yağlıyalım.  Dinlenen  hamurumuzu  yerleştirelim. Üzerinede  1  yemek  kaşığı  pekmez  gezdirip,  elimizi  suyu  batırıp  üzerini  düzeltelim. Üzerine  bademleri  dizelim.

  180  derecede  pişirelim, fırından  çıkınca  5  dakika  bekleyelim.  Dilimleyelim,  soğuk  şerbeti  üzerine gezdirelim.
  
  AFİYET  OLSUN  !


   NOT  ;  ölçü  büyük  boy  borcam  tepsiye  göre.
               Çok  güzel  oluyor  deneyin.
 
     




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder