3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker + 2 yemek kaşığı
2 su bardağı yoğurt + 2 yemek kaşığı
2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı
Kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat ( üzerine 2 damla limon sıkın soda kokmasın )
2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı pekmez ( tepsiyi yağlamak için )
ŞERBETİ
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Kaynamaya başlayınca 10 dakika yeterli. ( şerbetimize 1-2 damla limon sıkıp ocaktan alın )
Şerbet soğuk olacak
ÜZERİ İÇİN
Badem ( bademleri 3 dakika kaynatın, kabukları hemen soyulur )
Fıstıkta kullana bilirsiniz
YAPILIŞI
Derin bir kaba irmiğimizi, şekerimizi, yoğurtumuzu katalım. Üzerine kabartmatozunu, karbonatı katıp 1-2 damla limon sıkalım. Bütün malzemeleri karıştıralım, iyice karışsın. Hazırlamış olduğumuz hamuru 3-4 saat dinlendirelim ( yoğurt mayalar gibi üzerini örtelim.)
Tepsimizi tereyağı, pekmezle yağlıyalım. Dinlenen hamurumuzu yerleştirelim. Üzerinede 1 yemek kaşığı pekmez gezdirip, elimizi suyu batırıp üzerini düzeltelim. Üzerine bademleri dizelim.
180 derecede pişirelim, fırından çıkınca 5 dakika bekleyelim. Dilimleyelim, soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
AFİYET OLSUN !
NOT ; ölçü büyük boy borcam tepsiye göre.
Çok güzel oluyor deneyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder