Tariflerde Ara

15 Mart 2015 Pazar

EV PİZZASI

   MALZEMELER
 
  1   Küçük  maya
  Yarım  su  bardağı  süt
  Yarım  su  bardağı  yoğurt
  Yarım  su  bardağı  sıvı  yağ
  Yarım  su  bardağı  su
  1   Tatlı  kaşığı  tuz
  2   Tatlı  kaşığı  şeker
  1   Yumurta
  Aldığı  kadar  un

  SOS   MALZEMELERİ

  2  diş  sarımsak
  1  Yemek  kaşığı  biber  salçası
  2  domates ( rendelenmiş )
  2  yemek  kaşığı  sıvı  yağ
  1  Tatlı  kaşığı  kara  biber
  1  Tatlı  kaşığı  reyhan


   ÜZERİ  İÇİN  MALZEMELER

   Mantar ( haşlanmış  olacak )
   Kırmızı  biber
   Yeşil  biber
   Mısır
   250 gram Kaşar  peyniri ( rendelenmiş )
   Sucuk
 
   YAPILIŞI (  hamurun )
  
   Bütün  sıvı  malzemeleri  bir  kaba  alın.  Mayayı  yarım  bardak  su  ile  ezin.  Mayayı da  kaba  alın.  İyice  karıştırın.  Unu  ilave  edip  hamuru  yoğurun,  unu  yavaş  yavaş  ilave  edin.  Yumuşak  bir  hamur  olacak.  Hamuru  mayalandırın.  Bu  ölçü  büyük  fırın  tepsisi  için.  Mayalan  hamuru,  hafif  unlanmış  tezgahta  merdaneyle  açın.  Tepsiye  un  serpin  ( hafif ).  Hamuru  yerleştirin.  Kenarlarını  tepsiye  göre  yükseltin.  Çatalla  hamuru  heryeri  delin.

   SOSU  (  hazırlanışı )

   Rendelenmiş  domatesleri  sıvı  yağda  soteleyin.  Biber  salçasını,  baharatları,  sarısağı  ( ezilmiş  ) ilave  edip  karıştırın.  Soğumuş  sosu  hamurun  üzerine  yayın.  Rendelediğimiz  kaşar  peynirinden  biraz  üzerine  serpin.
   
   Mantarlarımızı  üzerine  yerleştirelim. Biberlerimizi halka  halka  keselim,  onlarıda  yerleştirelim.  Mısırımızı  serpiştirelim.  Sucuklarımızı  dilimleyelim  onlarıda  dizelim.  250  derecede  önceden  ısıtılmış  
Fırına  verelim,  kenarları  kızarınca  kalan  kaşar  peynirini  üzerine  serpelim.  Kaşarlar  eriyice  çıkaralım.


    AFİYET  OLSUN!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder