Tariflerde Ara

3 Nisan 2015 Cuma

FIRINDA KIYMALI PATLICAN

   1  kl  patlıcan
   300  gr  kıyma ( dana  kıyma  yağsız )
   1  büyük  soğan
   1  yemek  kaşığı  domates  salçası
   1  yemek  kaşığı  biber  salçası
   2-3  tane  yeşil  ve  kırmızı  biber
   2-3 tane  domates
   Pul  biber,  karabiber
   3  diş  sarımsak
   2   Yemek  kaşığı  tereyağı
   Patlıcanları  kızartmak  için  sıvı  yağ  ( ayçiçek )

   YAPILIŞI

  Patlıcanları  alacalı  soyun.  Küçükleri  ikiye,  büyükleri  üçe  bölün.  Soğuk  suya  ıslatın,  1  yemek  kaşığı  tuz  atın.  15   Dakika  bekletin,  iyice  yıkayıp  süzsün.  Kağıt  havlu  ile  iyice  kurulayın.  Yağımızı  kızartma  tenceresine  katalım,  iyice  kızarsın.  Yağ  sıcak  olmazsa  patlıcanlar  yağı  çeker.  Yağın  ısısı düşmemesi  için  patlıcanı  çok  katmıyacağız.  Kızartdığımız  patlıcanları  havlu  peçetenin  üzerine  alalım.

   KIYMANIN  HAZIRLANMASI

  Çok  az  sıvı  yağımızı  tenceremize  katalım. İnce  doğranmış  soğanlarımızı  katalım,  sarımsağımızıda ilave  edelim.  İyice  kavuralım,  ateş  çok  yüksek  olmayacak ( soğanlar  uzun  süre  kavrulursa  daha  lezletli  olacak).  Kıymamızı  ilave  edelim, suyunu  çekene  kadar  pişirelim.( kıyma  daima  soğandan  sonra  katılır.  Yoksa  soğanlar  kavrulmaz) .  Salçalarımızı,  baharatlarımızı  ilave  edelim karıştıralım.  Üzerine  yeterince  su  ilave  edelim,  kaynamaya  bırakalım.

Patlıcanlarımızı  fırın  kabına  dizelim.  Üzerine  kıymamızı  yerleştirelim.  Domatez  ve  biberimizle  süsleyelim  önceden  ısıttığımız  fırına  verelim.  200 derece  olacak.  Domatesler  kızarınca  fırından  çıkaralım.

   AFİYET  OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder