2 Su bardağı pilavlık bulgur
1 Su bardağı ince bulgur
300 gr Orta yağlı kıyma
2 baş büyük soğan
1 Çay Bardağı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı tereyağı
500 gr Salamura asma yaprağı
Tuz, Karabiber, reyhan ( reyhanı bizim memlekette kullanmazlar benkatıyorum )
YAPILIŞI
Bugurumuzu kabımıza alıyoruz, üzerine kaynamış sıcak su gezdiriyoru. Üzerini kapatıyoruz. Soğanımızı rendeliyoruz, kabarttığımız bulgurumuzun üzerine katın. Kıymamızı, tuz, karabiber, reyhanı, sıvı yağımızı katıp, iyice yoğurun. Sakız gibi olacak. Kıymalı olunca sarmalarımız ince olmaz. Tencerenin altına, büyük bir soğanı halka halka doğrayıp yerleştirin. Üzerine sarmalarımızı koyalım, dizmek gerekmez. Üzerine erittiğimiz tereyağımızın içine biraz sıvı yağ katalım. Sarmalarımızın üzerine gezdirelim. Suyunu ayarlıyalım, üzerine pasta tabağı kapatalım. Kapağını kapatalım pişmeye bırakalım. Buhar çıkınca altını kısalım. Kısık ocakta 1 saat pişirelim, arada suyunu kotrol edelim. Gerekirse sıcak su gezdirelim. Suyunun kalmadığını anlamak için, tencereyi hafifce eyin suyu varsa görünür. Yoksa su ekleyin.
Sarmalar pişince tencerin kapağını açın 10 dakika havalansın. Sonra kapatın üzerini örtün. Bulgurlu sarma biraz sulu olur, üzerine yoğurt dökün.
Bu sarma ebemin sarması ( babaannemin )
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder