Tariflerde Ara

8 Nisan 2015 Çarşamba

BULGURLU YAPRAK SARMASI

     MALZEMELER
 
   2   Su  bardağı  pilavlık  bulgur
   1   Su  bardağı  ince  bulgur
    300  gr   Orta  yağlı  kıyma
    2  baş  büyük  soğan
   1   Çay   Bardağı  sıvı  yağ
    3   Yemek  kaşığı  tereyağı
    500  gr   Salamura asma  yaprağı
   Tuz,   Karabiber,  reyhan ( reyhanı  bizim  memlekette  kullanmazlar  benkatıyorum )

    YAPILIŞI
 
  Bugurumuzu  kabımıza  alıyoruz,  üzerine  kaynamış  sıcak  su  gezdiriyoru.  Üzerini  kapatıyoruz.  Soğanımızı  rendeliyoruz,  kabarttığımız  bulgurumuzun  üzerine  katın.  Kıymamızı,  tuz,  karabiber,  reyhanı,  sıvı  yağımızı  katıp,  iyice  yoğurun.  Sakız  gibi  olacak.  Kıymalı  olunca  sarmalarımız  ince  olmaz.  Tencerenin  altına, büyük  bir  soğanı  halka  halka  doğrayıp  yerleştirin. Üzerine  sarmalarımızı  koyalım,  dizmek  gerekmez.   Üzerine  erittiğimiz  tereyağımızın  içine  biraz  sıvı  yağ  katalım.  Sarmalarımızın  üzerine  gezdirelim.  Suyunu  ayarlıyalım,  üzerine  pasta  tabağı  kapatalım.  Kapağını  kapatalım  pişmeye  bırakalım.  Buhar  çıkınca  altını  kısalım.  Kısık  ocakta  1  saat  pişirelim,  arada  suyunu  kotrol  edelim.  Gerekirse  sıcak  su  gezdirelim.  Suyunun  kalmadığını  anlamak  için,  tencereyi  hafifce  eyin suyu  varsa  görünür.  Yoksa  su  ekleyin. 
   Sarmalar  pişince  tencerin  kapağını  açın  10  dakika  havalansın.  Sonra  kapatın  üzerini  örtün.  Bulgurlu  sarma  biraz  sulu  olur,  üzerine  yoğurt  dökün. 
Bu  sarma  ebemin  sarması  ( babaannemin )


    AFİYET  OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder