2 kase un
1 kase tambuğday unu
1 küçük maya
1 su bardağı ceviz
1 kase peynir
1 kase süt
1 yemek kaşığı tuz
Ilık su
1 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
Mayayı örtecek kadar ılık su koyuyoruz, üzerine şeker dökün. Mayayı ezin, iki kaşık un katın karıştırın. Köpürmeye başlayınca, hamur kabına alın, sütümüzü ilave edelim. Unumuzu katalım, tuzumuzu katalım, hamurumuzu yapalım. Yumuşak bir hamur olacak. Gerekirse su ilave edelim. Peynirimizi ezelim, cevizimizi irice ezelim. Hamurumuzun içine katım yoğuralım. Mayalanmaya bırakalım. Üzerinne sera çekelim. Sıcak biryere bırakalım. Hamur iki katı olunca, tezgahın üzerine un serpelim. Hamurumuzu toparlayalım, tepsimizin altına un serpelim. Hamurumuzu tepsiye alalım. Tepside 10 dakika bekletelim, birazkabarsın. Daha iyi pişer, içi hamur kalmaz. 200 derece önceden ısıttığımız fırına verelim. Pişince ekmek bezine saralım, daha yumuşak olur.
Zaten hamuru unlu yapınca ekmeğin kabuğu sert olmuyor.
Atabey ekmeklerini öyle yapıyorlar.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder