Tariflerde Ara

8 Nisan 2015 Çarşamba

CEVİZLİ EV EKMEĞİ

   MALZEMELER

  2  kase  un
  1  kase  tambuğday  unu   
  1  küçük  maya
  1  su  bardağı  ceviz
  1  kase  peynir
  1  kase  süt
  1  yemek  kaşığı  tuz
   Ilık  su
  1  yemek  kaşığı  şeker

  YAPILIŞI

  Mayayı  örtecek  kadar  ılık  su  koyuyoruz,  üzerine  şeker  dökün.  Mayayı  ezin,  iki  kaşık  un  katın  karıştırın.  Köpürmeye  başlayınca,  hamur  kabına  alın,  sütümüzü  ilave  edelim. Unumuzu  katalım,  tuzumuzu  katalım,  hamurumuzu  yapalım.  Yumuşak  bir  hamur  olacak.  Gerekirse  su  ilave  edelim. Peynirimizi  ezelim,  cevizimizi  irice  ezelim.  Hamurumuzun  içine  katım  yoğuralım.  Mayalanmaya  bırakalım.  Üzerinne  sera  çekelim.  Sıcak  biryere  bırakalım.  Hamur  iki  katı  olunca,  tezgahın  üzerine  un  serpelim.  Hamurumuzu  toparlayalım,  tepsimizin  altına  un  serpelim.  Hamurumuzu  tepsiye  alalım.  Tepside  10  dakika  bekletelim,  birazkabarsın.  Daha  iyi  pişer,  içi  hamur  kalmaz. 200  derece  önceden  ısıttığımız  fırına  verelim.  Pişince  ekmek  bezine  saralım,  daha  yumuşak  olur. 
  Zaten  hamuru  unlu  yapınca  ekmeğin  kabuğu  sert olmuyor.

   Atabey  ekmeklerini  öyle  yapıyorlar.

   AFİYET  OLSUN!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder