4 Yumurta
4 Fincan un
250 gr Tel kadayıf ( ince kıyın )
1 Su bardağı şeker
2 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER
4 su bardağı şeker
5 su barda su
1 tatlı kaşığı limonsuyu
YAPILIŞI
Şekeri ve yumurtaları beyazlaşıncaya kadar çırpın. ( yumurtaları ılık olacak ) Yoğurtu ve sıvı yağı ilave edin, kabartma tozu, vanilyayı ilave edin karıştırın. Kadayıflarımızıda katın, karıştırıp tereyağı ile yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış fırına verin. (170 derece )
Şerbetimiz için şekeri ve suyumuzu kaynamaya bırakalım. Karıştıralım, kaynadıktan sonra 10 dakika yeterlidir, indirmeden limonunu katın soğumaya bırakın.
Fırından çıkardığımız revanimizi 5-7 dakika soğutalım. ( tatlımız hamur olmasın ) Soğuk şerbetimizi üzerine dökelim dinlenmeye bırakalım. ( üzerine tepsi kapatalım ) Bir gece beklerse daha güzel olur. Üzeri istediğiniz gibi süsleyi. Yazın dondurmayla servis yapın. ( çok güzel oluyor deneyin )
AFİYET OLSUN !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder