Tariflerde Ara

8 Nisan 2015 Çarşamba

KADAYIFLI REVANİ

  MALZEMELERİ

  4   Yumurta
  4   Fincan  un
  250  gr  Tel  kadayıf ( ince  kıyın )
  1   Su  bardağı  şeker
  2   Paket  kabartma  tozu
  1   Paket  vanilya
  1   Su  bardağı  yoğurt
  1   Su  bardağı  sıvı  yağ

  ŞERBETİ  İÇİN  MALZEMELER

  4  su  bardağı  şeker
  5  su  barda  su
  1  tatlı  kaşığı  limonsuyu

  YAPILIŞI

  Şekeri  ve  yumurtaları  beyazlaşıncaya  kadar  çırpın. ( yumurtaları  ılık  olacak )   Yoğurtu  ve  sıvı  yağı  ilave  edin, kabartma  tozu,  vanilyayı  ilave  edin  karıştırın.  Kadayıflarımızıda  katın,  karıştırıp  tereyağı  ile  yağlanmış  tepsiye  dökün.  Önceden  ısıtılmış  fırına  verin. (170  derece )  

  Şerbetimiz  için  şekeri  ve  suyumuzu  kaynamaya  bırakalım.  Karıştıralım,  kaynadıktan  sonra  10  dakika  yeterlidir,  indirmeden  limonunu  katın  soğumaya  bırakın.
 
  Fırından  çıkardığımız  revanimizi  5-7  dakika  soğutalım. ( tatlımız  hamur  olmasın )  Soğuk  şerbetimizi  üzerine  dökelim  dinlenmeye  bırakalım. ( üzerine  tepsi  kapatalım )   Bir  gece  beklerse  daha  güzel  olur.  Üzeri  istediğiniz  gibi  süsleyi.  Yazın  dondurmayla  servis  yapın. ( çok  güzel  oluyor deneyin )

   AFİYET  OLSUN !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder