3 Yumurta
1 Yemek kaşığı sirke
1 Kase süzme yoğurt
1-2 Diş sarımsak
Üzeri için yeterince tereyağı kırmızı toz biber
Biz kaymak yağı kullanıyoruz ( kızarmış )
Tuz
YAPILIŞI
Tencereye iki kase su koyun, kaynatın. Tuzunu katın, sirkeyi katın. Yumurtamızı suyumuza kıralım, üzerine çıkan köpüğünü alalım. Arkasını çevirin pişince altını kapatın.
Sarımsağımızı ezelim, yoğurtumuz katalım. Yoğurtumuzun kıvamını ayarlıyalım. Tuzumuzu ayarlıyalım. Yumurtalarımızı yoğurtumuzun üzerine yerleştirelim. Üzerine yağımızı ayarlayıp dökelim.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder