2 kase yeşil mercimek
1 çay bardağı bulgur
2 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domatez salçası
1 büyük boy domatez ( rendelenmiş )
Acı sevenler pul biber katabilirler
1 fincan sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Mercimekleri yıkayın. Tencereye koyun, üzerine yeterince soğuk su koyun. ( sıcak su katarsak mercimeklerin kabukları çıkar ) Mercimeğimiz haşlanırken biz sosumuzu yapalım. Sıvı yağımızı tavamıza koyalım, soğanlarımızı katalım. ( ince doğranmış olacak ) Pembeleşen soğanlarımızın içine salçalarımızı katalım. İyice pişirelim, isterseniz pul biber katın.
Mercimeğimiz yumuşayınca bulgurumuzu katalım. Suyunu ayarlıyalım, sosumuzu ilave edelim. Pişirmeye devam edelim.
Biz bu yemeğimize ev eriştelide yapıyoruz. Çok güzel oluyor. Evde varsa kuru biber koyabilirsiniz. Kıymalıda yapabilirsiniz.
Tencere yemekleri pişirirken orta ateşte pişirin. En son 1-2 dakika kuvvetli ateşte pişirin altını kapatın. Yemeğin suyu özleşsin.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder