Tariflerde Ara

7 Nisan 2015 Salı

YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ

   MALZEMELER

  2  kase  yeşil  mercimek
  1  çay  bardağı  bulgur
  2  büyük  boy  soğan
  1  yemek  kaşığı  biber  salçası
  1  yemek  kaşığı  domatez  salçası
  1  büyük  boy  domatez ( rendelenmiş )
  Acı  sevenler  pul  biber  katabilirler
  1  fincan  sıvı  yağ
   2  yemek  kaşığı  tereyağı

   YAPILIŞI

   Mercimekleri  yıkayın.  Tencereye  koyun,  üzerine  yeterince  soğuk  su  koyun. ( sıcak  su  katarsak  mercimeklerin  kabukları  çıkar )   Mercimeğimiz  haşlanırken  biz  sosumuzu  yapalım.  Sıvı  yağımızı  tavamıza  koyalım,  soğanlarımızı  katalım.  ( ince  doğranmış  olacak )  Pembeleşen  soğanlarımızın  içine  salçalarımızı  katalım.  İyice  pişirelim,  isterseniz  pul  biber  katın.  

  Mercimeğimiz  yumuşayınca  bulgurumuzu  katalım.  Suyunu  ayarlıyalım,  sosumuzu  ilave  edelim.  Pişirmeye  devam  edelim.  
  Biz  bu  yemeğimize  ev  eriştelide  yapıyoruz.  Çok  güzel  oluyor.  Evde  varsa  kuru  biber  koyabilirsiniz.  Kıymalıda  yapabilirsiniz.

  Tencere  yemekleri  pişirirken  orta  ateşte  pişirin.  En  son  1-2  dakika  kuvvetli  ateşte  pişirin  altını  kapatın.  Yemeğin  suyu  özleşsin.

  AFİYET  OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder