Tariflerde Ara

22 Nisan 2015 Çarşamba

PANCAR TURŞUSU

   MALZEMELER
  
  1  kl  pancar
   3-4  diş  sarımsak
   1  fincan  sirke
   1  fincan  zeytinyağı
   1  fincan  narekşisi

  Yapılışı

  Pancarların  kabuklarını  soyun,  yıkayın.  Küçük  parçalara  bölün,  tencereye  alın.  Üzerini  geçinceye kadar  su  katın,  sirkesini  katın.  Haşlamaya  bırakın.
   
  Sosu  için;  sarımsakları  iyice  ezin.  Üzerine  zeytin  yağını  katın  çırpın,  narekşisini  katın. Tuzunu  ayarlayın.

  Pişen  pancarların  üzerine  sosunu  katın.  Bir  gece  bekletin.  Sonra  servis  edin.

   AFİYET  OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder