1 Paket bebe bisküvi
1 Paket labne peyniri (500gr)
1 Paket krema
1 Paket vanilya
2 Yumurta
1 Su bardağı şeker
3 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yemek kaşığı tereyağı
SOSU İÇİN MALZEMELER
500 gr vişne
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
YAPILIŞI
Tabanı için ; bisküvileri rondoda incecik çek. İçine bir kaşık erimiş tereyağını ekle karıştır. Kalıbın içine dök ( yağlı kağıdı kalıba göre kes, altına yerleştir.) Çay bardağının altıyla bastırarak kalıba yerleştir. Kalıbın etrafını folyo ile kaplayın.( pişerken suyu içerisine almasın ) fırın tepsisine 2 su bardğı su koyun, kekimizin altı pişmesin.( yoksa tabanı sert olur )
Kreması ; Yumurtayı, şekeri iyice çırp. Labne peynirini, kremayı, vanilyayı, unu, nişastayı kat karıştır. Bu karışımı bisküvilerin üzerine dök.
Not ; fırını 160 dereceye ayarla, pastayı fırına ver. Yaklaşık 45- 50 dakika, üzeri kızarmadan pişcek. Pişince fırının kapağını hafif aralı 5 dakika dursun. Çiz kekin çatlamasın diye, bıçakla kalıbın kenarından ayır. Kekin üzeri asla kızarmıyacak. Yoksa kreması sert olur.
Ben bu tarifimi 3 kez denedim.
SOSU
Vişneleri 1 çay bardağı su, şekerini ilave edip pişiriyoruz. Nişastayı 1-2 yemek kaşığı su ile açıyoruz, vişnelerin içine katıyor karıştırarak kıvam almasını bekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Arada karıştırıyoruz.
Çiz kekimizi fırından alınca dışarda biraz soğutuyoruz. Sonra buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
Sosumuzu üzerine döküp buzdolabına kaldıralım. Yaklaşık 5-6 saat dinlensin o zaman güzel oluyor.
Not: çiz kekimiz soğuduktan sonra sosumuzu pişirelim. ( sosumuz taş gibi olmasın )
Not: fırında dakikası dolana kadar tutalım. ( üzeri asla kızarmıyacak )
AFİYET BAL OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder