4 yumurta (büyük boy)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı süt (süt yoğurt mayalayacak kadar ılık olmalı)
1 paket kakao
2 su bardağı un
1 fincan sıcak su
YAPILIŞI
Yumurtaları çırpma kabına alalım, şekerimizi ilave edip çırpalım. Yüksek devirde 5 dakika beyazlaşması için yeterli olacaktır. Sütümüzü, yağımızı karıştıralım. Kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştıralım. Unu ilave edelim ve dağılıncaya kadar karıştıralım. Çok fazla çırpmamaya dikkat edelim. Tepsimizi tereyağı ile yağlayalım. Çırptığımız malzemenin yarısını tepsimize dökelim. Kalan malzemenin içine kakaoyu katalım ve karıştırırken sıcak suyumuzu da ekleyelim. Tepsimize kakaolu malzemeyi de katalım. Bıçakla karıştırıp, şekil verelim.
Fırının sıcaklığı 170 derecede olmalı. Ben kekimi çırparken fırınımı açıyorum.
Not: Hamurumuz duru oldu diye üzülmeyin, kek böyle çok daha güzel oluyor :)
Bu keki sade de yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder