Tariflerde Ara

7 Mayıs 2015 Perşembe

YUMUŞAK KEK

  MALZEMELER

  4  yumurta (büyük  boy)
  2  su bardağı şeker
  1  su bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı)
  1  paket kabartma tozu
  1  paket vanilin
  1  su bardağı süt (süt yoğurt mayalayacak kadar ılık olmalı)
  1  paket kakao
  2  su bardağı un
  1  fincan sıcak su

  YAPILIŞI

 Yumurtaları  çırpma  kabına  alalım,  şekerimizi ilave edip çırpalım. Yüksek  devirde  5  dakika beyazlaşması için yeterli olacaktır.  Sütümüzü,  yağımızı  karıştıralım.  Kabartma  tozunu,  vanilyayı ekleyip karıştıralım. Unu ilave edelim ve dağılıncaya kadar  karıştıralım.  Çok fazla çırpmamaya dikkat edelim. Tepsimizi  tereyağı  ile  yağlayalım.  Çırptığımız  malzemenin  yarısını tepsimize  dökelim.  Kalan  malzemenin içine kakaoyu katalım ve  karıştırırken  sıcak  suyumuzu  da ekleyelim.  Tepsimize  kakaolu  malzemeyi de katalım. Bıçakla karıştırıp, şekil verelim.

  Fırının sıcaklığı 170 derecede olmalı.  Ben  kekimi  çırparken fırınımı açıyorum.
  Not:  Hamurumuz  duru  oldu diye üzülmeyin, kek böyle çok daha güzel oluyor :)
           Bu  keki  sade de  yapabilirsiniz.

   AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder