Tariflerde Ara

18 Haziran 2015 Perşembe

HAZIR YUFKADAN ÇITIR SARMA BÖREK

    MALZEMELER

   1  kilo  yufka
   1  su  bardağı  sıvı  yağ
   1  şişe  soda ( sade )
   500  gr  peynir
  1  yumurta
  1  tane  domates
  1  biber
   
    YAPILIŞI

  Sıvı  yağ  ile  sodayı  karıştırın.  Yufkamızı  tezgahımıza  serin.  Yağlı  harçla  her  yerini  yağlayın.  İkinci  yufkamızı  üzerine  serelim,  tekrar  yağlıyalım. Yufkamızı  8  parçaya  bölelim.  İç  harcımızdan  ucuna  yerleştirelim,  kenarlarını  içe  kıvırıp  rulo  yapalım.  Tepsimize  yerleştirelim.  Böreklerimizin  arası  açık  sıralayalım,  yoksa  çıtır  olmaz.  Üzerlerine  sodalı  harcımızdan  sürelim.  Sonra  yumurta  sarısını  sürelim.  Ortasını  açıp  domates  ve  biber  dilimleri  yerleştirelim.  Sade de  yapa  bilirsiniz.

   Bir  gece  önce  yapıp  buzdolabında  beklerse  daha  güzel  oluyor!

  200  derecede  pişirin,    AFİYET   OLSUN !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder