Tariflerde Ara

18 Haziran 2015 Perşembe

KREP

  MALZEMELER

  2   Subardağı  süt
  3   Yumurta
  Yarım  su  bardağı  sıvı  yağ ( ay  çiçek yayı )
  1  çay  kaşığı  tuz
  Aldığı  kadar  un  ( unu  kaşık  kaşık  katın )
 
  YAPILIŞI

  Sıvı  malzemeleri  hepsini  katıp  çırpın.  Tuzu, unu  kaşık  kaşık  ekleyin  çırpın.  Kıvamı  koyu  ayran  kıvamı  olacak.  Un  az  gelirse  tavaya  yapışır,  unu  çok  olursada  krepler  kalın  olur.
  Tavayı yağlayın,  fazla  gelirse  peçeteyle  alın.  Tava  sıcak  olacak.  Bir  kepçe  dökün  heryerine  yayın,  pişirin.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder