Tariflerde Ara

15 Haziran 2015 Pazartesi

KOLAY SU BÖREĞİ

  MALZEMELER

  5   Büyük  boy  yumurta
  2   Yemek  kaşığı  yoğurt
  2   Tatlı  kaşığı  tuz
  Yarım  paket  tereyağı
  1   Çay  bardağı  sıvı  yağ
  1   Paket  krema  ( üzerine  sürmek  için )
  Aldığı  kadar  un

  İÇ   MALZEMELERİ

  500  gr  beyaz  peynir
  250  gr  lor

   Kıymalı  için
   500  gr  kıyma  ( dana  eti )
   3  tane  yumurta
   Yapılışı;  kıymayı  iyice  pişirelim,  suyunu  çekene  kadar.  Soğuyunca  içine  yumurtalarımızı  kıralım,  iyice  karıştıralım.  Karabiber  ekleyelim,  tuzunu  ayarlıyalım.

   Not ;  harcımızın  içine  yumurtayı  çiğ  koymamızın  sebebi,  böreğimizin  içinden  dökülmemesi.  Soğan  katmıyoruz.  

  Peynirli  içimiz  bildiğimiz  gibi  hazırlayın,  ben  maydanoz  katmıyorum.

   YAPILIŞI

   Yumurtalarımızı  yoğurma  kabına  kırıyoruz.  Yoğurdumuzu  ekliyoruz.  Tuzumuzu  katıp,  iyice  karıştırıyoruz.
   Unumuzu  kaşık  kaşık  ekliyoruz.  Hamurumuz  yumuşak  olacak.  Bildiğimiz  su  böreği  hamurundan  farklı.  Açması  çok  kolay  olacak.  Kıvama  geldimi  2  yemek  kaşığı  sıvı  yağ  ile  hamuru  toparlayalım.  Hamurumuz  yapış  yapış  olsun,  onu  unla  toparlarız.  
   Hamurumuzu  6  parçaya  bölelim.  Unlanmış  tepsiye  dizelim.  Beklememize  gerek  yok,  yumuşak  bir  hamurumuz  var.
   Yufkalarımızı  açalım  bol  bol  un  serpelim, ( nasıl  olsa  hamurumuz  haşlanaca )  ben  bütün  yufkaları  açıp  öyle  haşlıyorum.  Üst  üste  koyabilirsiniz,  unlu  olursa  yapışmaz.  
   En  son  yufkayı  yağladığımız  tepsiye  seriyorum ( onu  haşlamadan  serin )
 Erittiğimiz  tereyağının  içine  sıvı  yağı  katın  yufkaların  arasına  gezdirin.  
Tencerede  bol  su  katıp  kaynatın,  içine  1  yemek  kaşığı  tuz  katın.  Bir  kapta  bolca  soğuk  su  doldurun.
  Yufkalarımızı  4' de  bölün,  haşlaması  kolay  olsun.  Kaynayan  suya  atın  üzerine  bastırın  1-2  dakika  sonra  alıp  soğuk  suya  atın,  elimizle  alıp  tepsiye  serin.  3  yufkadan  sonra  harcını  serin.  Tekrar  yufkaları  yerleştirin.  Üzerine  kalan yağı  ve  kremayı  dökün  heryerine  sürün.  Böreğinizi  dilimleyi  ( yoksa  fırının  tavanına kadar  kabarır )
   Fırınızı  200  derecede  alt- üst  ayarında  pişirin.  Fırında  çıkınca  üzerine  nemli  bir  bez  örtün.
   15  dakika  sonrada  dilimleri  ters  çevirip  servis  tabağına  alın. ( dilimlerin  altı  nemlenmez ve  üzeri  yumuşak  olur ) 

 Not;  Çok  güzel  oluyor  deneyin   AFİYET  OLSUN  !



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder